Zimling starter

Niki Zimling og William Kvist i kontrollerende midtbaneroller i EM-kvalifikationskampen mod Island. De debuterede sammen på U16-landsholdet for 11 år siden. Se hele den danske startopstilling her.

Landstræner Morten Olsen præsenterede ved taktikmødet lørdag formiddag startopstillingen til aftenens EM-kvalifikationskamp mod Island for spillertruppen. Thomas Sørensen overtager fra sin målmandspost anførerhvervet fra landsholdet ordinære anfører Christian Poulsen, som er blandt indskiftningsspillerne til aftenens kamp. Forsvarskæden består af Lars Jacobsen som højre back og Simon Poulsen som venstre back med Bo Svensson og Simon Kjær i midterforsvaret. Den kontrollerende del af midtbanen udgøres af William Kvist og Niki Zimling. Mens det bliver Kvists 20. landskamp, er kampen mod Island den kun tredje for Zimling.


Kvist, Zimling og Lorentzen sammen siden U16

Til gengæld er konstellationen ikke ny, idet de to spillere har fulgtes ad på DBUs forskellige landshold lige siden deres debut på U16-landsholdet mod Irland tilbage i november 2000 og helt frem til Ligalandsholdet i både 2007 og 2008. Kasper Lorentzen, der er blandt indskiftningsspillerne til aftenens kamp, er den tredje spiller fra samme årgang i landsholdstruppen. Han debuterede på U16-landsholdet i samme kamp som Kvist og Zimling, og var ligeledes med på Ligalandsholdet i 2008. William Kvist er noteret for i alt 43 kampe på de forskellige ungdomslandshold, mens Niki Zimling har 48 kampe fordelt på de fem ungdomslandshold bag sig. Han nåede ligesom William Kvist fem kampe for U16-landsholdet, inden det blev til 23 optrædener på U17-landsholdet og 12 på U18-landsholdet samt tre på U20-landsholdet og fem på U21-landsholdet med kampen mod Holland i oktober 2006 som den sidste. Kun tre måneder senere havde Morten Olsen ham med første gang i landsholdsregi, da han var med i alle tre kampe for Ligalandsholdet på træningsturen til USA, El Salvador og Honduras og igen året efter, hvor han spillede begge kampe mod Qatar og Bahrain. Denne indsats sikrede ham måneden efter debut på A-landsholdet, da han blev skiftet ind i stedet for Daniel Jensen efter 65 minutter i kampen mod Slovenien i Gorica. Og dermed blev ringen sluttet for Zimling og Kvist, der dermed for første gang optrådte sammen i en A-landskamp. Niki Zimlings anden og seneste kamp for landsholdet var i venskabslandskampen mod Tjekkiet i Århus i november måned, hvor han erstattede Christian Poulsen efter 69 minutter. Foran sig får de til aftenens kamp Christian Eriksen i den offensive rolle på midtbanen med Dennis Rommedahl på højre fløj, Michael Krohn-Dehli i den modsatte side og Nicklas Bendtner som forreste angriber.


Danmarks startopstilling (numerisk):

1 Thomas Sørensen, Stoke City
2 Niki Zimling, NEC Nijmegen
3 Simon Kjær, VfL Wolfsburg
4 Bo Svensson, 1. FSV Main 05
5 Simon Busk Poulsen, AZ Alkmaar
6 Lars Jacobsen, West Ham United FC
7 William Kvist, FC København
8 Christían Eriksen, AFC Ajax Amsterdam
9 Michael Krohn-Dehli, Brøndby IF
10 Dennis Rommedahl, Olympiacos SC
11 Nicklas Bendtner, Arsenal FC

Danmarks indskiftningsspillere (numerisk):

12 Daniel Wass, Brøndby IF
13 Kasper Lorentzen, FC Randers
14 Lasse Schöne, NEC Nijmegen
15 Christian Poulsen, Liverpool FC
16 Stephan Andersen, Brøndby IF
17 Morten Skoubo, Roda JC
18 Mads Junker, Roda JC


Dennis Rommedahl bliver med sin landskamp nummer 108 den tredje mest benyttede danske landsholdsspiller gennem tiderne på en delt tredjeplads med Thomas Helveg og lige efter Jon Dahl Tomasson med 112 landskampe og Peter Schmecihel med 129 landskampe. Kun to af de danske spillere, Lars Jacobsen og Morten Skoubo, er i fare for at komme i karantæne til den første af efterårets kvalifikationskampe - mod Norge i Parken tirsdag den 6. september – i tilfælde af, at de modtager en advarsel i aftenens kamp og dermed den anden i indeværende turnering. Af de 23 spillere i bruttotruppen betyder det derfor, at Kasper Schmeichel, Leeds United, Leon Jessen, 1. FC Kaiserslautern, Mathias "Zanka" Jørgensen, FC København, Jakob Poulsen, FC Midtjylland, og Thomas Enevoldsen, FC Groningen, ikke kommer i betragtning til aftenens kamp. Laugardalsvöllur stadion er oprindeligt fra 1957, hvor det blev åbnet med en venskabslandskamp mellem Island og Norge. Stadion er indenfor de seneste par år blevet renoveret om opgraderet, og har i dag en kapacitet på 9.767 siddepladser. Det islandske fodboldforbund, KSI, forventer mellem 7.000 og 8.000 tilskuere til kampen.

Landsholdstruppen flyver hjem direkte efter kampen, som starter lørdag den 4. juni klokken 20.45 dansk tid, med ankomst til Københavns Lufthavn klokken 06.00 søndag morgen. Kampen bliver transmitteret direkte på Canal9, som har købt tv-rettighederne af det islandske fodboldforbund. DBU er uden indflydelse på, hvilken dansk tv-station, det islandske fodboldforbund sælger transmissionen til.

 

Officielt:


Kamp: Island-Danmark
Status: EURO 2012 kvalifikationskamp
Dato: Lørdag den 4. juni 2011 klokken 18/45 lokal tid/20.45 dansk tid
Stadion: Laugardalsvöllur, kapacitet 9.767
By: Reykjavik


Officials:

Dommer:  Firat Aydinus, Tyrkiet
Linjedommere: Serkan Ok og Aleks Tascioglu, Tyrkiet
Fjerdedommer: Yunus Yildrim, Tyrkiet
Dommerobservatør: Leslie Irvine, Nordirland
UEFA commissioner: Eduard Dervishaj, Spanien


Spilledragter:

Island: Blå trøjer, blå shorts, blå sokker, målmand i gul.
Danmark: Røde trøjer, hvide shorts, røde sokker, målmand i grøn.
Dommere: Sorte trøjer.


Startopstilling:

Fodboldforbundet skal aflevere startopstillingen – de 11 i startopstillingen og syv reserver – til kampens dommer på et officielt holdskema senest 75 minutter inden kampens start. Holdskemaet skal være underskrevet af holdets anfører og træner. Holdskemaet skal desuden indeholde navnene og funktionerne på de op til seks trænere, sundhedssektor og øvrige personale på bænken, ligesom navne og funktioner på de op til yderligere fem personer på fem ekstra sæder ved siden af bænken skal oplyses.


Udskiftninger:

Der må foretages op til tre udskiftninger på hvert hold i løbet af kampen. Ved hver udskiftning, som foregår under første og andel halvleg og eventuelt tillægstid til de to halvlege, kan dommeren lægge minimum 30 sekunder til spilletiden for hver udskiftning. Reglen er indført for at forhindre, at udskiftninger bliver misbrugt til bevidst ’at trække tiden ud’. Alle spillere, der er opført som spilleberettigede kan udtages til dopingkontrol.


Den officielle spillertrup:

Til kvalifikationskampe kan den officielle spillertrup bestå af op til 18 spillere. I slutrunder er det alle 23 spillere. Til venskabslandskampe kan forbundene selv aftale, hvor mange spillere, der kan indgå som indskiftningsspillere. Til denne kamp kan DBU benytte alle øvrige 10 spillere i bruttotruppen til de maksimalt seks indskiftninger.

 
Opvarmning:

Op til tre indskiftningsspillere fra hvert hold kan varme op samtidigt under kampen. Opvarmningen skal som hovedregel ske i et område bag førstelinjedommeren, som normalt arbejder på den del af sidelinjen, der ligger foran udeholdets udskiftningsbænk. Når spillerne varmer op skal de være iført overtrækstrøjer, der adskiller sig fra farverne på spillernes og dommernes trøjer.

 
Numre:

Spillernes numre skal fremgå på ryggen og på brystet af spillertrøjen samt på bukserne. Til kvalifikationskampe skal spillerne stille op med numre mellem 1-18. Spillerne i startopstillingen må godt stille op med numre mellem 12-18. Målmanden, der starter på banen, skal dog spille med nummer 1. Det tillades også, at spillerne stiller op med navne på trøjerne. DBU har – ligesom mange andre forbund – holdt fast ved traditionen om, at spillerne i startopstillingen stiller op med nummer 1-11, og reserverne tildeles numrene 12-18. Spillernes numre og navne trykkes på trøjerne i timerne op til kampen.

 
Skader:

Hvis en spiller i startopstillingen bliver skadet eller på anden måde ukampdygtig, efter holdskemaet er indleveret – men inden kampen starter – tillades det mod en erklæring fra landsholdets læge at erstatte den skadede spiller med én af de syv reservespillere. Uden at denne disposition tæller som én af de tre tilladte udskiftninger. Den udgåede spiller må herefter ikke benyttes i kampen, og må derfor ikke tage plads på bænken som en af de mulige indskiftningsspillere. Det tillades derimod at udtage en reserve som indskiftningsspiller på bænken i stedet for den oprindelige reserve, der bliver sat i startopstillingen.

 
Bolde:

Kampbolden skal have en kugleform med en omkreds på mellem 68 og 70 centimeter. Ved kampens start skal den veje mellem 410 og 450 gram, og have et tryk på mellem 0,6 og 1,1 atmosfæres svarende til 600-1.100 g/cm2. Til internationale kampe skal boldene tillige være certificeret af det internationale fodboldforbund, FIFA, eller andre myndigheder, som er godkendt af FIFA, og derefter forsynet med ét af tre certificeringsmærker: ’FIFA approved’, ’FIFA inspected’ eller ’International Matchball Standard (IMS)’. DBU benytter bolde fra Select. Det er værtsnationen, der bestemmer, hvilken boldtype der benyttes. 

 
Kampbolde:

Siden 1996 har det været tilladt at benytte mere end én kampbold. Det såkaldte "multiple ball supply system" blev første gang benyttet ved EM-slutrunden i England i 1996. Anvendelsen af mere end én kampbold har til formål at forøge den "effektive" spilletid. Bolddrengene bliver udstyret med én kampbold hver, som alle er blevet kontrolleret af dommerne, som de kan kaste ind til dén spiller eller det hold, der har fordel ved den givne dødboldsituation.


TV og radio:

TV-transmission: Canal9
Radio-transmission: DR

 

Læs også:

Landsholdstruppen klar på Island
Morten Olsen tager 23 med til Island
Unge Boilesen i A-landsholdstrup

Af: Lars Berendt - 04. juni 2011, 19:24