Foråret og en masse fodboldkampe står for døren.

Og fodbold er nu engang sjovest, når alle har en god oplevelse. Både spillere, trænere, dommere og tilskuere.

Derfor gør det en stor forskel, at vi i fællesskab passer godt på hinanden og det gode kampmiljø, både inden for og uden for kridtstregerne, så alle kan tage hjem med gode oplevelser, også når der er sejre og points på spil, og følelserne kommer i kog.

Sådan lyder opfordringen fra Michael Koch, der er formand for DBU Jyllands fair Play-udvalg:

”Uanset om det er elite eller bredde, eller om det handler om børn, unge, eller senior, så skal det være sjovt at gå til fodbold. Og det gælder alle parter, både spillere, trænere og dommere. Vi skal alle have en god oplevelse. Og der handler det gode kampmiljø om at hylde respekten, og hvor vi sætter hinanden og alle de værdier, som fodbolden står for, i højsædet”, siger han.

Hvad gør din klub?

DBU Jylland har produceret en video samt noget grafik, som alle klubber meget gerne må bruge til at sætte fokus på kampmiljøet, f.eks. til spillere, trænere og forældre.

Vi har samlet det på vores tema-side om emnet.

Mange klubber gør allerede en stor indsats for at fremme fair play, respekt og en god kampoplevelse. F.eks. markerer Dronninglund IF med et stort skilt på deres anlæg, hvad de tænker om ånden i fodbold og det gode kampmiljø. Andre klubber har særlig fokus på at tage godt imod dommeren.

Vi modtager meget gerne andre gode input og ideer til, hvordan man kan værne om og styrke det gode kampmiljø, så vi kan dele de gode budskaber. Kontakt os på: kommunikation@dbujylland.dk

Men først og fremmest ønsker vi alle god sæson 2024 samt et stort: Go’ kamp!

Go' Kamp Grafik 2024