Et år med corona-krise har sat sine spor på medlemstallene i de jyske fodboldklubber. Den endelige. officielle opgørelse foreligger ganske vist først engang i april, men det ligger allerede nu klart, at omkring 300 jyske klubber har mistet børne- og ungdomsspillere.

I takt med den igangværende genåbning af breddefodbolden iværksætter DBU Jylland derfor nu initiativet ”børn og unge tilbage i fodboldklubberne”.

Det indebærer, at samtlige af disse 300 klubber vil blive tilbudt et besøg af en instruktør, som vil præsentere et to-tre timers inspirationsarrangement til de frivillige børne- og ungdomstrænere i den enkelte klub.

En hånd til de frivillige

- Vi har i vores gennemgang af medlemstallene registreret, at omkring 300 af vores klubber har mistet børne- og ungdomsspillere. Vi vil naturligvis gerne i dialog med alle vores næsten 900 klubber, men nu sætter vi i første omgang fokus på at hjælpe disse klubber med at få de tabte medlemmer tilbage, forklarer DBU Jyllands direktør, Ove Lyhne.

- Corona-tiden er og har været en hård periode for rigtig mange fodboldklubber. Derfor er det vigtigt, at vi som organisation nu er til stede og rækker en hånd ud til de mange værdifulde fodbold-frivillige. Vi ved, at rigtig mange børn og unge er blevet passive og inaktive under corona-krisen. Det er ikke godt for børnene, og det er ikke godt for samfundet. Derfor har vi en stor fælles interesse i at få dem tilbage i fællesskabet og i gang med at spille fodbold igen, tilføjer Ove Lyhne.

Ved at bære noget viden og inspiration ud til klubbernes frivillige er det er det vores håb, at vi kan være med til at skabe noget ny energi. Ove Lyhne, direktør, DBU Jylland

Alle de klubber, som ifølge den foreløbige medlemsopgørelse har mistet børne- og ungdomsspillere, vil derfor modtage et gratis tilbud om en ny frisk fodboldstart for klubbens børne- og ungdomstrænere.

- Ved at bære noget fodboldfaglig viden og inspiration ud til klubbernes frivillige trænere er det vores håb, at vi kan være med til at skabe noget fornyet engagement og noget nyt energi, som kan være med til at samle nogle af disse spillere op, og samtidig også få aktiveret og motiveret nogle af de frivillige, siger Ove Lyhne.

Andre initiativer på vej

Initiativet ”børn og unge tilbage i fodboldklubberne” er første trin i DBU Jyllands genstartshjælp til de jyske fodboldklubber. I løbet af de kommende uger vil der blandt blive lanceret et idé-katalog, som kan inspirere klubberne på andre områder.

Klubberne vil snarest blive informeret om de mere praktiske detaljer vedr. tilbuddet.

Initiativet finansieres via den interne genstartspulje, som DBU har stillet til rådighed for både Divisionsforeningen og DBU bredde, herunder DBU Jylland.

I begyndelsen af april vil de officielle medlemstal for fodbolden blive offentliggjort sammen med medlemsstatistikker for alle øvrige idrætsgrene i Danmark.

Læs også:
Corona-situationen har gjort ondt i fodboldklubberne

 

Genstart Nyhed Grafik 1000X200