Vil din klub gøre lidt ekstra for at give børnespillerne en god forårsopstart? Så kan en social og hyggelig aktivitet som en ven-/venindedag, hvor medlemmerne inviterer kammerater med i klubben, være et godt bud.

Og det behøver ikke kræve mange timers planlægning, når der i forvejen er meget at se til. DBU Jylland har et færdigt koncept klar lige til at downloade, så I kan invitere børnene til ”fodboldtivoli”.

vi var omkring 25 børn fra fire til syv år, hvor halvdelen var nye spillere, og vi oplevede en fremgang i medlemmer efter det Randi Pedersen, Herning KFUM

Herning KFUM afholdt ven-/venindedagen i efteråret 2021. Randi Pedersen, der er centerleder og kampfordeler i klubben, var meget tilfreds med aktiviteten:

- Det gik superfint. Vi var lidt udfordret på vejret, men vi var omkring 25 børn fra fire til syv år, hvor halvdelen var nye spillere, og vi oplevede en fremgang i medlemmer efter det, fortæller hun.

Materialer klar til download
Hvis ven-/venindedagsaktiviteten lyder som noget for din klub, er det enkelt at komme i gang.

- Det var nogle superlækre materialer og meget nemt at gå til. Vi inviterede med opslag på Facebook, og nogle af trænerne havde taget flyere med til børnenes lærere, lyder det fra Randi Pedersen.

Download flyers, plakater og aktivitetsbeskrivelser:

Søg midler til venindedag for piger på 12-15 år

Hvis din klub vil holde en social dag for klubbens teenagepiger, kan der netop nu søges puljemidler til netop det. DIF og Always Sports Camp er henvendt til piger mellem 12 og 15 år og har til formål at støtte klubbers arbejde for at motivere aldersgruppen til at være aktive i foreningsidrætten. Søg senest 1. april på DIF’s hjemmeside. DIF og Always Sports Camps for styrket fællesskab for piger i idræt | DIF

 

Få flere tips og konkrete værktøjer
Ven-/venindedagen er blot én af mange forslag til aktiviteter samlet i DBU Jyllands idékatalog for trænere og ledere. Her finder du en masse konkrete hjælpemidler og inspiration til lavpraktiske initiativer, der kan kickstarte fodboldfællesskabet – både på og uden for banen – såsom træningsøvelser, rekrutteringsaktiviteter, hjælp til organisering af de frivillige opgaver og meget mere.

Find f.eks. også materialer og beskrivelser til afholdelse af åben klub-arrangementet, Store Klubdag. Drejebog, plakat og træningsøvelser til de yngste årgange ligger klar til download.

Dyk ned i de forskellige målgrupper her: