Succes-klub i oprykningsrus

Den lille midtjyske klub, Lemming IF, har i dette forår høstet særdeles mange point på herresenior-siden. Klubbens Serie 5- og 6-hold har allerede sikret sig oprykning, mens førsteholdet i Serie 2 er millimeter fra at fuldbyrde klubbens perfekte forår.


Der er masser af hygge og socialt samvær i Lemming IF. Det er en af grundene til klubbens store sportslige succes, påpeger førsteholdets træner, Søren Bak.


Under normale omstændigheder er det negativt ladet at bruge udtrykket ”lemminge-effekten” om følgeskab. Men for den midtjyske klub lidt nord for Silkeborg, Lemming IF, er det anderledes positivt, når snakken falder på Lemming-effekten. Klubben leverer nemlig med al sandsynlighed et vaskeægte hattrick i oprykninger.

Klubbens tre herresenior-hold har gennem foråret gået fra pointhøst til pointhøst i en usædvanlig grad. Serie 6-holdet har med 21 point efter ni kampe allerede sikret sig oprykning. Serie 5-holdet har efter otte kampe kun sat to point til og er dermed klar til Serie 4 i efteråret.

Førsteholdet i Serie 2 fører deres pulje med 30 point – kun Hammel GF på andenpladsen har en teoretisk mulighed for at forpurre klubbens imponerende hattrick med deres 22 point.

Søren Bak er træner for Serie 2-holdet. Han har denne forklaring på den lille klubs store sportslige succes.

- Vi spiller altid for at vinde og har mange dygtige, unge spillere, der gør det rigtig godt. Desuden har vi et kanon sammenhold på tværs af de tre hold. Ingen er over hinanden i Lemming, ligegyldigt om man spiller Serie 2 eller Serie 6, siger Søren Bak, som roser sin 73-årige holdleder, Egon Bak, for sin uvurderlige indsats for at styrke sammenholdet i klubben. Egon træner desuden med til hver træning.

30-40 til hver træning

Lemming er en lille by med blot 298 indbyggere ifølge Wikipedia. Med det in mente er det kun endnu mere imponerende, at klubben er i stand til mønstre 30-40 spillere til hver træningsaften. Flertallet af aktørerne er ganske unge mænd, siger Søren Bak.

- Vi har trukket vores U19-hold, så der er mange meget unge spillere på vores hold. Men det har faktisk båret frugt på seniorsiden. De ”gamle” spillere på 26 år er også super gode til at tage imod de unge. Det er blandt årsagerne til, at vi er 30-40 spillere til hver træning, siger træneren og tilføjer, at spillerne er enormt gode til at sidde og hygge sig i omklædningsrummet efter træning og kamp.

- Vores sammenhold, vores vindertyper og vores gejst gør, at jeg ikke vil kalde det en tilfældighed med de gode resultater for de tre hold. Jeg er faktisk også overbevist om, at alle tre hold kommer til at klare sig fint til næste sæson, forudser Søren Bak.

Se de tre puljer

Du kan se Lemming IF's tre puljer her: Serie 2, Serie 5 og Serie 6.

Af: Bob Gisselmann. Foto: Søren Bak. - 14. juni 2013, 14:01

Skriv en kommentar

Skriv kommentar (Kræver login)

0

Ingen kommentarer endnu - skriv den første