MENU

Her er alt du bør vide før sæsonstarten

Væsentlige regler, vejledninger til særlige situationer samt en liste med gratis værktøjer. Her får du det store overblik før sæsonstarten.Enkelte hold har allerede taget hul på forårssæsonen, men langt de fleste har deres første 11-mandskamp i den kommende sæson til gode. For at hjælpe dig med at blive klar inden det går løs, har vi samlet en række af de vigtigste informationer.Nye spillere?
Det er vigtigt, at din klub husker at indhente spillercertifikater på nye spillere. Spillercertifikater indhentes digitalt, men hvordan skal man gøre og hvad skal man være opmærksom på? Få en guide her.

Har I fået spillere fra udlandet?
Hvis I har fået nye spillere, og de er fra udlandet, så er det et helt særligt skema, du skal udfylde, for at få spillertilladelsen i hus. Det er naturligvis et onlineskema – det bliver sendt til DBU i Brøndby, som vil give jer besked, når spilletilladelsen er i hus.

Skal I udfylde holdkort?
I de fleste af DBU Jylland rækker skal der udfyldes holdkort inden en kamp. Det er heldigvis ganske hurtigt og simpelt, og kan f.eks. klares med mobiltelefonen. Husk, det skal udfyldes inden kampstart! Vi har oprettet et helt tema omkring holdkort, så du ikke er i tvivl, når første kamp bliver fløjtet i gang.

Husk at indberette resultater
Når I har spillet en hjemmekamp i DBU Jyllands turnering, skal resultatet indberettes. Ligesom det er tilfældet med holdkortet er det dog ganske simpelt – og meget hurtigt – at gøre.
Her kan du se de forskellige muligheder for at indberette resultatet.

Ansøgning om brug af for gamle spillere
Har I behov for at benytte spillere, som ikke opfylder aldersgrænserne i en bestemt årgang? Så kan det i nogle tilfælde være en god idé at ansøge om spillerdispensation.
Her kan du finde ansøgningsskemaet.  

Ansøgning om supplerende spilletilladelse
En klub kan ansøge om tilladelse til at benytte en børne- eller ungdomsspiller fra en anden klub, såfremt særlige forhold gør det aktuelt. Det kan være et efterskoleophold, en skilsmisse eller noget helt tredje. 
Du kan læse mere om supplerende spilletilladelser i Turneringsreglementets paragraf 13.4.
Her kan du ansøge om supplerende spilletilladelse.

Må du bruge en spiller efter vinterpausen?
Så længe en spiller stadig tørner ud for samme klub, skal spilleren ”spilles fri” af det hold, som han/hun senest har spillet på. Det gælder også, selv om der er tale om to forskellige turneringshalvdele.

Bliv meget klogere på op- og nedrykning fra ét hold til et andet her

Pas på karantænedagene
Selv om det efterhånden er nogle måneder siden, at der sidst blev spillet fodbold i DBU Jyllands centrale 11:11-turnering, så er det vigtigt at huske på, om nogle af holdets spillere evt. har uafviklede karantænedage fra efterårssæsonen. Læs mere herLukket bane?

Er banen lukket, er dialog mellem klubberne vigtig. Det kan du læse mere om her.

Akut aflysning af en kamp?
Hvis I får brug for at aflyse en kamp med kort varsel, så skal I huske at kontakte DBU Jyllands dommervagt.

Så vil I ofte kunne undgå at betale dommerhonoraret. Og ikke mindre vigtigt: to andre hold kan få glæde af dommeren den dag.

Bemærk i øvrigt, at der findes helt fast regler omkring, hvordan man ændrer et spilletidspunkt. Det kan du læse meget mere om her.

I øvrigt er der her nogle retningslinjer at gå ud fra, hvis dommeren ikke er mødt. Dem kan du få overblik over her.Kampklar
DBU Jylland kan i øvrigt tilbyde en række redskaber til de jyske fodboldtrænere. F.eks. KampKlar, som er et fremragende IT-redskab, som kan give dig fuldstændig styr på dit hold. Få styr på dit hold med KampKlar. Vi tilbyder desuden et gratis kursus i brugen af KampKlar for alle klubbens trænere.


Gratis træningsøvelser
Du kan også hente inspiration til træningen i Øvelsesbanken, hvor vi har samlet 300 øvelser. Den kan du finde på dbujylland.dk her – ligesom du i øvrigt også kan finde den i vores Fodbold-app.

Fodbold-app
I Fodbold-appen kan du bl.a. også se kampprogrammer, stillinger, resultater og meget mere i Fodbold app’en. Fodbold-appen kan hentes kvit og frit på Google Play og App Store.Få overblikket

Smid denne side ind som en af favoritterne i din webbrowser. Her finder du næsten alle de foranstående links samt en hel masse andet. DBU Jylland turneringer fra A til Å

Vigtige ændringer til sæsonstarten

På DBU Jyllands delegeretmøde i januar besluttede de jyske fodboldklubber en række ændringer, som allerede gælder til forårets turneringskampe. Dem kan du læse om her

Fodboldpas skal aktiveres af hver enkelt spiller
I maj måned indføres et individuelt fodboldpas, som skal aktiveres digitalt af hver enkelt spiller. Fra august kan man ikke påføres et holdkort, hvis man ikke har et aktivt fodboldpas. Spilleren modtager information pr. mail, sms eller app-notifikation, hvis han/hun har en gyldig mailadresse og mobilnr. Så tjek, at alle spillerdata er opdaterede! Se mere om fodboldpas her

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte DBU Jyllands turneringsafdeling på telefon 8939 9979 eller mail info@dbujylland.dk.


 

Log ind