Få tjek på ændringerne i turneringerne til sæsonstart

Fra forårets start må man i alle børne- og ungdomsrækker sætte en ekstra spiller på banen, når man er bagud med 0-3. Bliv klogere på dét og alle andre turneringsændringer efter vedtagelserne på delegeretmødet i januar.

Foto: Henrik Bjerregrav
Hold dig opdateret på de turneringsændringer, der netop er vedtaget (foto: Henrik Bjerregrav)
 


Klubberne var flittige med stemmesedlen ved årets delegeretmøde i januar og det har kastet en række turneringsændringer af sig her op til sæsonstart i foråret.

Vi giver dig overblikket lige her.

Børne- og ungdomsturneringer i foråret

Muligheden for at sætte en ekstra spiller på banen, når man er bagud med tre mål (og en til ved seks mål, osv.), har hidtil været gældende i alle laveste niveauer i børne- og ungdomsrækker. Dette udvides nu til at gælde alle niveauer i børne- og ungdomsrækker. Se mere i turneringsreglementet §33.4

Derudover blev prøveperioden med fællesturnering med DBU Fyn forlænget med 1 år. Her kan du se, hvilke rækker der indgår i samarbejdet.

Senior og ældre i foråret

I Jyllandsserie 1 skal pulje-2'erne spille en kvalifikationskamp om oprykning til efterårets Jyllandsserie.

Reglen om, at man må benytte op til 2 spillere to år yngre end aldersgrænsen i rækker for Ældre, gælder nu også i bedste M+32 11-mands række.

En klub kan efter ansøgning få dispensation til at benytte en 15-årig på et herreseniorhold. Et klubforslag om generelt at sænke herresenioralderen til 15 år blev trukket på delegeretmødet, men på opfordring har DBU Jyllands bestyrelse vedtaget en dispensationsmodel i stedet. Se kriterierne her

Desuden kan en supplerende spilletilladelse nu gives løbende i en sæson - og ikke kun inden holdets første kamp.

Ændringer til efteråret

Ovenstående var ændringerne til forårsturneringerne. Til efteråret er der ligeledes en række ændringer, herunder disse:

Den automatiske indplacering fra U16 Drenge til U17 Drenge udgår og der indføres en ekstra ombrydning i Liga 2 og Liga 3. Du kan her se et udpluk af delegeretmøde-debatten omkring denne ændring.

Der vil være mulighed for ekstraordinær indplacering efter ansøgning i ungdomsrækker, hvor der ellers er automatisk indplacering. Dette gælder først i forbindelse med indplacering fra foråret til efteråret.

I Jyllandsserien for herrer overføres points (hhv. 3, 2 og 1) for efterårets pulje-1’er, 2’er og 3’er i forbindelse med kvalifikation til forårets JS1.

Se forslagene fra delegeretmødet

Vil du gerne sætte dig ind i den fulde ordlyd fra forslagene på delegeretmødet, kan du finde det hele her. Her kan du finde forslagsteksterne, uddrag fra debatterne og meget mere.


Af: Ina Tofterup, DBU Jylland Kommunikation - 08. februar 2018, 13:50