Mange unge har taget hul på et nyt kapitel som studerende rundt omkring i de jyske studiebyer, og for nogen kan det virke uoverskueligt at forene studielivet med fodbolden.

Derfor var DBU Jyllands Region 1 og 3 på en vigtig mission, da der blev afholdt studiemesse på Aarhus Universitet og ved UCN Sommer Cup i Aalborg.

Her stod frivillige og ansatte fra DBU Jylland klar til at fortælle de nye studerende om de mange fodboldaktiviteter, der findes i Aalborg og Aarhus.

Til gavn for klubberne og de studerende

På studiemessen på Aarhus Universitet var virksomheder, studenterorganisationer og frivillige foreninger klar til at give de nye studerende en god start på studielivet ved at fortælle om de mange muligheder og fordele, de kan benytte sig af i Aarhus. Også DBU Jyllands Region 3 var på plads og klar til at tage imod de studerende.

- Vi snakkede med en masse nye studerende og fortalte dem om de mange gode fodboldtilbud, der findes i Aarhus og omegn. Vi vil gerne skabe synlighed omkring klubberne og samtidig hjælpe de studerende med at finde den rette klub ud fra deres eget behov, fortæller koordinator i DBU Jyllands Region 3, Andrea Hoedt.

Stor interesse for dommergerningen

Udover at klæde de studerende på til at vælge en fodboldklub, var fokus også rettet mod at øge rekrutteringsindsatsen på dommersiden.

- Det var nogle rigtig gode dage, hvor vores stand var velbesøgt. I løbet af studiemessen fik vi 45 tilkendegivelser fra studerende, der gerne ville høre mere om dommeruddannelsen, og som efterfølgende er inviteret til informationsmøde i samarbejde med Aarhus Fodbolddommerklub. Om det kaster nogle konkrete tilmeldinger til dommergrundkurset af sig, er ikke det vigtigste, men derimod er det vigtigt for os, at vi er synlige over for de studerende. På den måde får vi gjort dem opmærksom på, at de også kan vælge at gå dommervejen, fortæller dommerchef i DBU Jylland, Jakob Bille.

Superligadommer gæstede Aalborg

Længere nordpå stod DBU Jyllands Region 1 klar ved årets UCN Sommer Cup, der fandt sted i Aalborg. Her kunne de unge bl.a. møde Superligadommer, Mikkel Redder, der fortalte om de spændende muligheder, som dommergerningen har at byde på.

- Vi havde en unik dag med vores tre fantastiske dommere, der virkelig formåede at skabe fokus på dommergerningen, så de studerende fandt det spændende og interessant. Det resulterede i 52 tilsagn fra de mange besøgende, som vi nu skal have fulgt op på, siger koordinator i DBU Jyllands Region 1, Dorthe Gade og tilføjer:

- Vi havde mange gode snakke med de unge. Der blev dystet i alt fra fodbold til beachvolley og kongespil, og vi havde medbragt vores fartmåler, så man kunne få målt skudhastigheden. UCN's Sommer Cup er et rigtig godt forum for os til at nå ud til de studerende, for her er det netop idræt, som er omdrejningspunktet, fortæller Dorthe Gade.