Allerede som 18-årig blev Kristian Nørgaard Thomsen formand for den lokale fodboldklub.

Og lige siden er det faldet ham naturligt at påtage sig frivillige lederopgaver i fodbolden.

Den mangeårige indsats for breddefodbolden har nu indbragt den 62-årige nordjyde en helt særlig hæder, nemlig DBU Jyllands Guldemblem.

En pris som kun gives i helt særlige tilfælde tilfælde. Faktisk er der kun 97 personer, som har modtaget den, siden priser blev indstiftet for 80 år siden.

Men Kristians virke som fodbold-frivillig er også ganske ekstraordinært.

Første formandspost som 18-årig

Som nævnt blev han formand for Præstbro Idrætsforening i 1978. Efter tre år på posten blev han bestyrelsesmedlem i Øster Brønderslev IF fra 1981 til og med 1983.

Herefter gik turen til Ravnshøj Idrætsforening , hvor han i 1990 først blev bestyrelsesmedlem og siden formand i perioden fra 1995 til 2008.

Samme år fik han rollen som tovholder for arbejdet med at sammenlægge Ravnshøj IF og Kvissel IF til den klub, som i dag hedder Kvissel-Ravnshøj IF. I den ”nye” forening blev han også bestyrelsesmedlem. Det var i perioden fra 2009 til 2012, og efter en pause er han igen i dag aktiv i klubbens bestyrelse.

Kristian er flittig, loyal, aktiv, forberedt, festlig og en god kammerat, og der er stor respekt omkring hans person. Bent Clausen, formand, DBU Jylland

I 2001 trådte Kristian ind i det frivillige organisationsarbejde i DBU Jylland og Region 1’s bestyrelse, inden han i 2014 overtog formandsposten for de nordjyske fodboldklubber og dermed også fik sæde i DBU Jyllands bestyrelse.

Derudover har det ikke mindst været rollen som formand for disciplinærudvalget i DBU Jylland, der gennem en længere årrække har krævet Kristians opmærksomhed.

Stor respekt hos klubberne

"Ikke mindst på posten som formand for disciplinærudvalget har de jyske klubber stor glæde af Kristians store viden og omhu i til tider vanskelige sager, hvor følelser også spiller ind", sagde DBU Jyllands formand, Bent Clausen, i sin tale til prismodtageren, da han fik overrakt Guldemblemet, og fortsatte:

”Der kan siges rigtig mange pæne ting om Kristian. Han er flittig, loyal, aktiv, forberedt, festlig og en god kammerat og der er generelt en megen stor respekt omkring hans person”, sagde Bent Clausen.

Kristian Nørgaard Thomsen har siden 2001 også været medlem af fodboldens øverste organ i Danmark, DBU`s Repræsentantskab.

Kristian har tidligere modtaget en række anerkendeler for sit store frivillige fodboldarbejde, bl.a. DBU Jyllands Sølvemblem, DBU`s Sølvnål og DBU Jyllands Hædersemblem.

Kristian Nørgaard Thomsen er modtager nr. 98 af DBU Jyllands Guldemblem. Samtlige modtagere kan findes her.

Masser af frivilligt fodboldarbejde

62-årige Kristian Nørgaard Thomsen har gennem langt størstedelen af sit voksne liv været aktiv i frivilligt arbejde i fodboldverdenen, ikke mindst på lederposter. Her er nogle af de funktioner, som han har varetaget og fortsat gør:

1978-1980: Formand i Præstbro Idrætsforening

1981-1983: Bestyrelsesmedlem i Ø/Brønderslev

1990-1991: Bestyrelsesmedlem i Ravnshøj Idrætsforening

1995-2008: Formand i Ravnshøj Idrætsforening

2009-2012: Bestyrelsesmedlem i Kvissel-Ravnshøj IF

2001-2014: Bestyrelsesmedlem i DBU Jylland Region 1

2014-2023: Formand i DBU Jylland Region 1 og medlem af DBU Jyllands bestyrelse