Frivillige gør en kæmpe forskel.

Det er Teddy Pedersen et levende bevis på. 

Derfor var det også helt naturligt, at han i dag, på sin 70 års fødselsdag, blev hædret med DBU Jyllands Guldemblem for sin enestående indsats for sin klub, Haderslev FK, men også for fodbolden generelt.

”Teddy, dengang i slut 80’erne, da du heldigvis valgte fodbolden til i stedet for håndbolden, ja, der ramte fodbolden en guldåre. Du var allerede dengang, og er det stadig, din vægt værd i guld. Du kom med i børneafdelingen, senere i bestyrelsen og blev en fremragende formand for HFK. Du opfandt en masse guldkorn, som f.eks. ”I HFKs børneafdeling samler vi på medlemmer, ikke på points”. Eller ”Gi’ HFK din lillefinger, og behold selv hele armen”. Sidstnævnte kom så ikke til helt at passe… Teddy, du lover ikke guld og grønne skove. Du gør det bare. Du holder ord”, sagde DBU Jyllands formand, Bent Clausen, i forbindelse med overrækkelsen, som fandt sted ved Teddy Pedersens fødselsdagsfest.

Guldemblemet er en personlig anerkendelse, som kun gives i særlige tilfælde. 

Faktisk er der med Teddy Pedersen som nyeste modtager blot 99 fodbold-ildsjæle, som har modtaget den, siden prisen blev indstiftet for 80 år siden.

Flere fodboldbørn i klubben

Men Teddy Pedersens fodbold-meritter er præcis den slags, som udløser et guldemblem.

Udover at være en vellidt og højt respekteret frivillig leder har han gjort en kæmpe forskel for sin klub.

Han har været frivillig i Haderslev FK siden 1989, og i øvrigt stadig er det. Det vil sige i alt 35 år, heraf 22 år som meget aktivt bestyrelsesmedlem. Og heraf 17 år som formand i klubben.

Teddy, du lover ikke guld og grønne skove. Du gør det bare. Du holder ord. Bent Clausen, formand, DBU Jylland

”Teddy har på fremragende vis været en meget stor del af klubbens udvikling. Som børneformand sørgede han for, at der var to trænere på alle hold, og der kom styr på leder-siden i afdelingen. Indsatsen betød, at børneafdelingen på to år blev fordoblet fra 100 medlemmer til 200”, hedder det bl.a. i indstillingen fra Haderslev FK.

Fortsat tæt kontakt til klubben

I 1996 overtog Teddy Pedersen formandsposten i Haderslev FK, og også på den post har han for alvor sat store aftryk. Ikke mindst på medlemsudviklingen i alle aldersgrupper.

I 1989 var der 366 fodboldspillere i Haderslev FK. I dag er der 1.429 medlemmer, hvilket gør HFK til en af de største fodboldklubber i Jylland.

Og det har Teddy Pedersen ifølge Haderslev FK en meget væsentlig andel i.

Han har også været kraftigt medvirkende til at sikre en opgradering af klubbens faciliteter, som er udvidet fra seks baner til 14 inkl. kunstgræsbane, stadion med plads til 10.000 tilskuere, lethal til indendørs træning på kunstgræs m.v.

Teddy Pedersen var også en af initiativtagerne til etableringen af eliteselskabet Sønderjyske. I 1989 var klubbens bedste herrehold placeret i Jyllandsserien. Siden har førsteholdet været på en rejse fra denne række til Superligaen, dog med en nuværende placering i NordicBet Ligaen.

Stort arbejde for fællesskabet

Ved siden af sit frivillige arbejde i HFK har Teddy også igennem en længere årrække været meget aktiv i både DBU og DBU Jylland.

I DBU har han gennem en længere årrække været medlem af repræsentantskabet, medlem af bestyrelsen, medlem af Herretalentudvalget og formand for Drengetalentudvalget.

I DBU Jylland har han bl.a. været medlem af seniorudvalget, HR-gruppen og den såkaldte moderniseringsgruppe.

Klubben fremhæver, at Teddy Pedersen – trods sit forøgede engagement i både DBU Jylland og DBU – har bevaret kontakten til græsrødderne og været meget synlig i klubbilledet.

Han er således fast leder af HFK’s DBU get2fodboldskole, han er HFK’s repræsentant i Haderslev Kommunes Idrætssamvirke og i talentrådet og er nyligt blevet udpeget som sekretær i HFK’s Sportsudvalg.   

Teddy Pedersen er modtager nr. 99 af DBU Jyllands Guldemblem. Samtlige modtagere kan findes her.