Den seneste tids massive nedbør har betydet, at flere jyske kommuner har været nødsaget til at udsætte åbningen af græsbanerne, bl.a. i Aarhus.

Alligevel lykkedes det for klubberne at få gennemført ca. 80 procent af de ca. 500 programsatte kampe i DBU Jyllands turneringer sidste weekend.

”Det er faktisk et ret overraskende tal, og rigtig godt gået af vores klubber under disse vanskelige forhold. Det skyldes naturligvis, at en del klubber har adgang til kunstgræsbaner. Desuden har flere klubber været gode til at løse situationen ved at bytte ude- og hjemmebane”, forklarer Ole Frandsen, DBU Jyllands turneringschef.

Udfordringer flere steder

Udfordringerne er bl.a. koncentreret omkring det østjyske område, hvor flere kommuner har udsat baneåbningerne, mens der f.eks. andre steder er muligt at spille på græs, bl.a. på grund af jordbundsforholdene m.v. Se f.eks. video fra en Serie 3-kamp i Videbæk i denne uge.

Der er dog ingen tvivl om, at vejret vil få betydning for turneringsafviklingen også i den kommende weekend og hen over påsken.

Bl.a. kan en fortsat udsættelse af bane-åbningerne sætte især Serie 5-rækken under pres visse steder. Det skyldes, at der i denne række skal foretages en midtvejsombrydning i slutningen af april, hvorfor der skal gennemføres et bestemt antal kampe inden dette tidspunkt.

Konkret udmelding inden påske

Derfor afventer DBU Jyllands turneringsadministration p.t. situationen, og der vil komme en konkret udmelding til klubberne inden påske.

”Lige nu afventer vi udviklingen, og når vi er på den anden side af denne weekend, vil vi komme med en konkret udmelding på, hvad vi kan gøre rent turneringsmæssigt. Der er lige nu tale om en ekstraordinær situation”, siger Ole Frandsen.

Han henviser indtil videre til den særlige guide, som DBU Jylland har udarbejdet. Heri anvises de forskellige muligheder, som klubberne kan ty til, hvis græsbanerne ikke er tilgængelige.

Uanset hvad krydser vi fingre for, at forårsvejret snart for alvor gør det muligt at slippe fodbolden løs på græsset….

Læs også:
Guide: Når kampbanen ikke er klar til sæsonstart