Så regner det. Så fryser det. Så regner det. Repeat.

Det er jo ikke, fordi vi ikke kender vejrmønstret i det tidlige danske forår, men fodboldbanerne er pt. ikke i kampform flere steder. Og nogle kommuner har valgt at holde banerne lukket til efter påske.

Men hvad gør det så for turneringsstarten, som for rigtig mange hold finder sted i de kommende weekender? Det giver nogle udfordringer, hvis jeres kampbane(r) er lukket, så her kan du finde de muligheder, I har for at komme i gang med sæsonens første kampe.

Tre muligheder hvis kampbanen er lukket
Der er reelt tre muligheder, hvis kommunen lukker banen, eller hvis klubbens baner ikke er sæsonklar.

MULIGHED A

Står I til at skulle møde et hold på hjemmebane, som har en brugbar kampbane, så kan I vælge at bytte rundt, så I spiller på udeholdets hjemmebane først. Så spiller I i stedet hjemmekampen senere i sæsonen, hvor I ellers skulle have spillet på modstanderholdets hjemmebane.

MULIGHED B

Spil på kunstgræs. Har I mulighed for at spille på kunstgræs, så kan I forblive som hjemmehold – og der er efterhånden kommet rigtig mange jyske fodboldbaner med kunstige strå.

MULIGHED C

I udsætter kampen. Der er jo to og en halv måned at spille kampen i, før sæsonen slutter, så det burde kunne lade sig gøre. Men det må være sidste option, for spillerne tripper for at komme på græs.

Sådan gør I helt praktisk

  1. Gå straks i dialog med udeholdet og bliv enig om, hvilken løsning I vælger. Kan I ikke blive enige, må I sende information til DBU Jylland, der træffer afgørelse.
  2. Uanset om I vælger mulighed A, B eller C, skal I huske at informere DBU Jylland på info@dbujylland.dk.
  3. For at give dommeren besked, kan du se her, om du skal kontakte dommerpåsætteren eller den akutte dommervagt.