Der er fuld gang i finalerne om det jyske mesterskab. I tirsdags var der spænding helt til det sidste, da to drenge-finaler blev afgjort i henholdsvis U15 Drenge Liga 2A og U13 Drenge Liga 1.

Nedenfor kan du læse et kampreferat fra begge kampe set med en neutral DBU-ambassadørs øjne.

230620 U15drliga2a Fcsønderborg BTISHI Leneberntson 001 FC Sønderborg i rødt og modstanderholdet fra BTI/SHI inden kampstart. Foto: Lene Berntson

I U15 Drenge Liga 2A mødtes FC Sønderborg og BTI/SHI (sammenlægning af Bindslev/Tversted IF og Skibsby-Højene IF) i et dramatisk opgør, der skulle afgøres på straffespark. Forinden opgøret havde DBU Jylland taget en snak med begge lejre, der sammenlagt havde 372 km mellem sig, og derfor blev finalen spillet i Kjellerup.

Læs historien her.

U15 Drenge Liga 2A: FC Sønderborg - BTI/SHI (8-9)

Straffesparksdrama sendte pokalen til BTI/SHI
Der var mødt en del supportere op fra de to hold, der medvirkede til at skabe en rigtig god stemning gennem hele kampen.

Sønderborg kom klart bedst fra start, hvor Max Christensen i kampens sjette minut havde en meget stor chance for at bringe sit hold foran, men keeper Malthe Valvik reddede skuddet på fremragende vis, da han ude i fuld længde boksede bolden til hjørnespark.

På det efterfølgende hjørnespark havde Mads Auerbach sneget sig ind i målfeltet og pandede bolden ind bag en chanceløs keeper, og dermed bragte Sønderborg i front med 1-0.

Bastian Andersen fra BTI/SHI havde enorm speed i fødderne, hvilket han viste flere gange, efter holdet nu var kommet bagud. Blandt andet fik han en friløber efter et kvarters spil, som burde have resulteret i en udligning.

I det 20. minut modtog Enis Zeqiri fra Sønderborg en aflevering i dybden på det helt rigtige tidspunkt i forhold til offsidereglen. Igen formåede Malthe Valvik at afværge det ellers glimrende skud.

Sønderborg var fortsat det mest dominerende hold, hvor man formåede at komme ud over flankerne på en måde, så indlæggene blev farlige.

Der skulle dog en dødboldsituation til at ændre stillingen, da Sønderborg fik tilkendt et direkte frispark lige uden for feltet.

Malthe Valvik kunne denne gang ikke holde det hårde skud, hvorfor Anders Nielsen fulgte riposten op og sendte bolden i mål. Sønderborg var derefter i front med 2-0, hvilket var ganske fortjent.

Kampen bølgede herefter frem og tilbage, hvor BTI/SHI ud af ingenting pludselig reducerede til 1-2, da Mikkel Bech fik en friløber.

Sønderborg ville også afslutte halvlegen på bedste vis, da Enis Zeqiri sendte et projektil afsted på lang afstand fra målet, men desværre for ham og holdet ramte bolden overliggeren.

Dermed kunne begge hold gå til pause med stillingen 2-1 til de rødblusede fra Sønderborg.

Anden halvleg startede, hvor første sluttede, da Malthe Lebrecht fra Sønderborg også forsøgte sig langt ude fra med et langskud, der led samme skæbne som skuddet umiddelbart inden pausefløjtet. Her måtte overliggeren atter agere stopklods.

Umiddelbart efter dette chok for BTI/SHI, fik vi et af kampens flotteste gennemførte angreb, da Bastian Andersen kombinerede sig igennem på højre flanke og sendte et indlæg ind i hovedet på Mikkel Bech. Hans flotte hovedstød endte i kassen uden chance for Malthe Valvik, hvorfor stillingen nu var 2-2.

BTI/SHI kom nu mere ind i kampen, hvor man formåede at holde på bolden og få kombinationsspillet til at glide langt bedre end tidligere set i kampen.

Blandt andet havde Mikkel Bech en kæmpe chance, hvor bolden netop endte på den forkerte side af målet.

Umiddelbart herefter var det så Malthe Lebrecht, der i den anden ende af banen også brændte en stor direktør.

Intensiteten i nærkampene tog herefter til i styrke, hvilket resulterede i en påtale og en advarsel til BTI/SHI, hvorfor holdet måtte undvære en spiller på banen i ti minutter.

Sønderborg satte herefter trumf på og kastede flere mand længere frem på banen i den periode, hvor holdet var i overtal.

Det resulterede i flere store målgivende chancer til Sønderborg, hvor såvel Niklas Jensen og Theo Baxter sendte flere skud mod mål, hvor både målstangen, overliggeren og kæmperedninger af keeper Malthe Valvik hver gang hindrede bolden i at passere mållinjen.

Efter 2x 35 minutters spilletid var stillingen fortsat 2-2, hvorfor man gik direkte til straffesparkskonkurrencen.

Efter de fem obligatoriske spark havde hvert hold scoret fire mål og brændt ét spark hver, hvorefter man fortsatte, indtil der var fundet en vinder.

Der skulle således hele otte spark til, inden BTI/SHI havde vundet straffesparkskonkurrencen med 6-7.

Det samlede resultat af kampen blev således 8-9 i BTI/SHI's favør.

Der var tale om en rigtig god og intens kamp, hvor Sønderborg klart var bedst i første halvleg, men ikke kunne bringe sig afgørende foran, hvilket blandt andet stolper, overligger og en fantastisk keeper fra BTI/SHI var en medvirkende årsag til.

Begge hold havde stor ære af kampen, inden BTI/SHI kunne kåres som Jysk Mester 2023 i U15 Drenge Liga 2A, efter vi havde været igennem hele følelsesregisteret.

U13 Drenge Liga 1: OB - Herning Fremad (2-3)

Flot comeback sikrede til sidst Herning Fremad sejren over OB
Det var en spændende og dramatisk finale i U13 Drenge Liga 1, som blev spillet på en fantastisk bane i Kolding. Kampen bød på masser af flot spil, tre straffespark, selvmål samt et OB-hold, der var foran to gange, men alligevel måtte se sig besejret på et sejrsmål tre minutter før slutfløjt.

Der var mødt et meget medlevende publikum frem, der var med at skabe en god stemning i en kamp, hvor det hele tiden bølgede frem og tilbage.

Derfor var det også en flok slukørede OB-spillere, der efter slutfløjt fik tildelt sølvmedaljerne, mens det modsat var et meget glad og stolt Herning Fremad-hold, der fik hængt guldmedaljerne om halsen og overrakt pokalen. Dermed kunne de kalde sig for Jysk/Fynske Mestre 2023 i U13 Drenge Liga 1.

Tak til DBU Jylland-ambassadører Preben Krøldrup og Hans Kragelund for kampreferater samt klubberne for fotos.