Tirsdag aften sætter BTI/SHI (sammenlægning af Bindslev/Tversted IF og Skibsby-Højene IF) og FC Sønderborg hinanden i stævne.

Afstanden mellem de to finalehold i U15 Drenge Liga 2A er stor - endda meget stor. For at komme fra Bindslev i nord og til Sønderborg i syd, skal man tilbagelægge 372 km. Så langt behøver de to klubber dog ikke at køre, da kampen spilles i Kjellerup i Midtjylland.

Spændte spillere
Forventningerne til kampen er lige så stor som afstanden mellem de to klubber. I FC Sønderborg ser de frem mod finalen, selvom kendskabet til modstanderholdet er særdeles begrænset:

- Det er specielt at møde et hold fra den anden ende af landet, og som vi ikke er vant til at spille imod. Jeg kender selvsagt ikke så meget til dem, da vi ikke har spillet mod dem før. Men jeg forventer helt sikkert en god modstander, da de blev nummer ét i deres pulje, fortæller træneren for FC Sønderborgs U15 Drenge, Jørgen Mathiesen.

Også hos konkurrenterne i nord, ser de frem til at spille finalen, selvom optakten ikke har været den bedste:

- Drengene glæder sig sindssygt meget til kampen. Det er altid spændende, når vi skal spille mod hold, som vi ikke normalt er i pulje med. Vi spillede sidste puljekamp i går (red. søndag) mod et velspillende Randers Freja-hold, som vi desværre tabte til. Uheldigvis blev vores målmand skadet, så han må se kampen fra sidelinjen. Der er sikkert også lidt ømme stænger hos de andre, men vi er helt klar til opgaven i morgen. Finaler er noget specielt, så drengene skal også huske at nyde kampen, siger Kenneth Mejlvang, der er træner for U15 Drenge-holdet i BTI/SHI.

En finale på neutral bane
Da ingen af de deltagende hold skal have en hjemmebanefordel i finalen, spilles kampen på neutral bane. Og her er valget faldet på Kjellerup, der med sin beliggenhed cirka mellem BTI/SHI i nord og FC Sønderborg i syd, er den mest optimale løsning for begge klubber.

- Det passer rigtig fint, at vi kan spille kampen nogenlunde lige langt fra begge klubber. Havde vi haft mere end 200 km til spillestedet, så havde vi faktisk kunne få en bus stillet til rådighed af klubben, men der mangler lige nogle få kilometer, før det kunne blive aktuelt, siger Jørgen Mathiesen fra FC Sønderborg.

Det bliver med en masse støtte fra lægterne, når BTI/SHI løber på banen. Her har de nemlig arrangeret bustur til Kjellerup:

- Vi har arrangeret en bus, hvor forældrene har haft mulighed for at købe en billet og tage med drengene derned, så de kan se kampen. Det er der heldigvis flere af dem, der har benyttet sig af, så forhåbentlig får drengene en masse støtte ude fra sidelinjen, fortæller Kenneth Mejlvang fra BTI/SHI.

Finalen mellem FC Sønderborg og BTI/SHI fløjtes op klokken 19.15 tirsdag.

JM Banner