De jyske fodboldklubber skal stemme om en pakke med i alt 7 forslag på DBU Jyllands delegeretmøde i MCH Herning Kongrescenter lørdag den 6. januar 2024.

Forslagene er i første omgang blevet behandlet på de fire regionale årsmøder i november, men for at kunne træde endeligt i kraft skal de vedtages på delegeretmødet.


4 klubber har spidset forslagspennen
Forslagspakken på regionernes årsmøde i november bestod ligeledes af 7 forslag, men til delegeretmødet er forslag 4 om ændrede klubskifteregler for børn erstattet af et forslag om turneringssamarbejde med DBU Fyn. Fire klubber er blandt forslagsstillerne.

Se mere om skæbnen for årsmødeforslaget om klubskifteregler for børn her.

Seniorfodbold i centrum

Seniorspillerne er i høj grad i centrum i delegeretpakkens tre første forslag.

Skals FF og Kolding Boldklub stiller forslag om at afskaffe midtvejsombrydningen i Serie 5, som dermed igen er på stemmesedlen i Herning. Derefter gælder det reglen om "genbrug" af spillere fra højere rangerende seniorhold i hhv. Serie 5 Herrer og Serie 2 Kvinder. Her foreslår Hjerting IF og Nr. Nebel IF at begrænse muligheden, så det ikke gælder for de hold, der anmoder om at spille en kamp som 9:9-spilleform.

Endelig foreslås det at sideordne herreseniorhold fra samme klub i Serie 4. Dermed er Serie 4-holdene fra en enkelt klub ikke længere rangordnet, hvilket forsimpler f.eks. nedrykning af spillere fra et højere rangeret hold, da disse således ikke skal nedtrappes over flere Serie 4-hold.

Fokus på alt det med småt

Skal en spiller i en privat arrangeret kamp kunne sanktioneres af DBU Jyllands disciplinærudvalg, hvis der er tale om en grov forseelse?? Sådan lyder et forslag, der fremsættes af DBU Jyllands bestyrelse. På turneringsfronten beder bestyrelsen tillige om permanent bemyndigelse til at håndtere turneringssamarbejdet med DBU Fyn, som det har foregået i en del år efterhånden.

Bestyrelsen ønsker også de delegeredes holdning til et forslag om at styrke forslagsbehandlingen på de regionale årsmøder ved at genindføre egentlig afstemning. Derudover foreslås det redaktionelt at tilrette formuleringer som "uden sportslige konsekvenser" i turneringsreglementet, da disse har givet anledning til uhensigtsmæssige misforståelser.


Oversigt over de 7 forslag:

Se alle forslag i deres fulde ordlyd her:
1 Afskaffelse af midtvejsombrydning i Serie 5
2 Ingen genbrug af spillere fra højere rangerende seniorhold ved valg af 9:9-spilleform
3 Hold i Serie 4 sideordnes
4 Turneringssamarbejde med DBU Fyn
5 Forslagsafstemning genindføres på regionale årsmøder
6 DBU Jyllands jurisdiktion ved privat arrangerede kampe og stævner
7 Redaktionelle ændringer i turneringsreglementet


Tilmelding:

Der er åbent for tilmelding til DBU Jyllands delegeretmøde. Sidste frist er den 22. december 2023.

Tilmelding kan ske her, hvor man også kan finde øvrigt relevant information om arrangementet.

Mailbanner DEL24