For DBU Jylland er det en stor prioritet at have et godt og sundt kampmiljø på de jyske fodboldbaner.

Den mission skal 55-årige Michael Neergaard fra Hørning fremover bidrage til at sikre.

Han er nemlig ny leder af DBU Jyllands observatørkorps, som siden 2006 har holdt et vågent øje med potentielle problemklubber i og omkring Aarhus-området.

Michael Neergaard overtager efter Finn Jensen, som har været korpsets leder siden starten, og været med til at sikre gode og velafviklede fodboldkampe i hobetal.

- Det er nogle store sko, jeg skal udfylde, men jeg er motiveret til opgaven, som jeg i øvrigt finder helt utroligt meningsfyldt og som gør en forskel. Men jeg skal ikke ind at revolutionere en hel masse, fortæller Michael Neergaard, som officielt overtager stafetten fra Finn Jensen den 1. januar 2024.

- Vi er der ikke for at genere nogle

Michael Neergaard er tidligere divisionsdommer, og udover at være leder af observatørkorpset, er han også dommervejleder.

- Jeg mistede lidt motivationen for at selv at dømme, da jeg faldt ned igennem rækkerne, men så er det godt, at der er en masse andre frivillige opgaver, man kan kaste sig over, og nu nyder jeg at hjælpe andre dommere godt på vej, fortæller han og understreger, hvad opgaven i observatørkorpset går ud på. Og ikke går ud på.

- Vi er først og fremmest ikke til stede ved fodboldkampe for at genere nogen. Tvært imod vil jeg gerne have, at alle klubberne ved, at vi er der i alles interesse. For at give nogle endnu bedre oplevelser for spillere, trænere, ledere og dommere, siger han.

Pt. ingen klubber på OBS-klubordning

En del af Michael Neergaard, og kollegernes, opgave, er at følge eventuelle hold eller klubber på den særlige OBS-liste nøje.

Men ifølge Michael Neergaard har ingen klubber været en del af den listen, som man kan ende på, hvis man som hold eller klub har haft mange eller grove sager, i efteråret.

Når en klub er på OBS-listen, vil der blive gennemført halvårlige møder med klubben som ligeledes, i yderste instans, kan blive udelukket fra DBU Jyllands turnering, hvis den ikke forbedre sig.

- Det er jo virkelig positivt, at vi ikke har haft nogle klubber på OBS-listen i efteråret. Vi er også ude at rose klubberne og fortælle dem, at ”det er fanme godt gået, at I ikke er på listen”. Jeg synes, at klubberne, som har været på listen, har været gode til en form for intern justits. Så det er meget positivt, lyder det fra Michael Neergaard.