Fodbold gør en forskel på rigtig mange måder. Derfor er der god grund til at hylde alle fodbold-frivillige og bakke op om hver eneste klub, stor som lille.

Det understreger DBU Jyllands formand, Bent Clausen, i sin årsberetning, som nu kan findes her på hjemmesiden.

”For DBU Jylland er hver eneste fodboldklub vigtig og værdifuld. Derfor er det også afgørende for os at møde klubberne i den virkelighed, som de befinder sig i”, skriver Bent Clausen og fortsætter:

"Nogle klubber efterspørger f.eks. rådgivning, ressourcer og kompetencer til at rykke på børnefodbolden. Det er vigtigt at understøtte disse klubber, hvilket vi bl.a. gør via den nye børnestrategi og initiativet, DBU Børneklub. Det kan være medlemsstærke foreninger, der ønsker at arbejde med disse ting, men det behøver ikke at være tilfældet. Vi har også små medlemsklubber, som vælger at blive DBU Børneklub – eventuelt sammen med et par naboklubber - og det er af principiel betydning for os som organisation, at vores tilbud og projekter er relevante og tilgængelige for alle vores klubber. Ikke blot dem som nødvendigvis har hundredvis af børnespillere eller masser af frivillige”, tilføjer Bent Clausen.

Drømme i breddefodbolden

DBU Jylland-formanden hylder også det store engagement og de store ambitioner, som også findes i breddefodbolden:

”Drømme og ambitioner er ikke forbeholdt talenter og elitespillere på fodboldbanen. Eller ledere og trænere i elitemiljøerne uden for banen. Drømme og ambitioner omfatter også breddefodbolden. Når jeg besøger fodboldklubber, møder jeg utrolig mange engagerede og ambitiøse ledere. Vel at mærke ambitiøse på den fede måde. De drømmer om, at ”deres” klub udvikler sig positivt og med tilfredse medlemmer. De drømmer ikke om at blive rige på at udvikle klubben. De ønsker blot at gøre en forskel for andre. De ønsker at se noget vokse og gro", skriver DBU Jyllands formand i sin beretning.

Bent Clausen berører også emner som børnefodboldens udvikling, dommerområdet, klimaforandringer og miljøansvar, det trygge kampmiljø, frivillighedens store betydning og fodboldens vigtige samfundsindsats i sin beretning, som kan læses i sin fulde udstrækning i dette PDF-dokument.

DBU Jyllands formand vil også vanen tro fremlægge en mundtlig beretning for de jyske fodboldklubber på delegeretmødet, som afvikles i MCH Herning Kongrescenter lørdag den 6. januar 2024.

Læs også:
Alt om DBU Jyllands delegeretmøde 2024