Langt de fleste i Aalborg Freja ved, hvem Jan Petersen er. I mere end 43 år har han lagt tusindvis af frivillige arbejdstimer i den nordjyske klub. Nu er han blevet hædret med DBU Jyllands Guldemblem.

Brænder for ungdomsfodbold

Især én ting har fyldt ekstra meget for Jan Petersen igennem de mange år i Aalborg Freja. Hans hjerte brænder for ungdomsfodbold. I 1982 startede han som træner for yngste spillere i klubben, og sidenhen har han trænet alt fra lilleputspillere, drengespillere, juniorspillere og ynglingespillere.

I perioden 1994 til 1998 var han ungdomsformand i Aalborg Freja, og han har desuden bestredet en lang række poster i diverse udvalg og i klubbens bestyrelse. Efter 23 år i bestyrelsen valgte han i efteråret 2022 at træde tilbage, men det var ikke for at gå på pension.

Jan Petersen, Blå Bog

2008 DBU Jyllands Sølvemblem

2016 DBU`s Sølvnål

2017 DBU Jyllands Hædersemblem

2019 Æresmedlem af Aalborg Freja

Jan er en uvurderlig person for udviklingen i klubben og for den status og anerkendelse, som Aalborg Freja har i dag. Klubbens indstilling af Jan Petersen til DBU Jyllands Guldemblem

Oprettede ungdomsudvalget

Han havde svært ved helt at slippe klubben og arbejdet med ungdommen, så derfor oprettede han et ungdomsudvalg, som han stadig er en del af.

Et af højdepunkterne i Jan Petersens arbejde med ungdomsfodbolden er Aalborg City Cup (ACC). Tilbage i 2004 startede han turneringen op, og den har med mere end 300 deltagende hold fra 10 forskellige lande og ca. 4.000 unge mennesker været en bragende succes. Han er stadig en aktiv del af afviklingen, som finder sted hvert år i Kr. Himmelfartsferien.

DBU Jyllands Guldemblem

DBU Jyllands Guldemblem blev indstiftet i 1943.

Guldemblemet tildeles:

  • Bestyrelsesmedlemmer i DBU Jylland med 10 års bestyrelsesarbejde samt min. 10 års klubarbejde herudover.
  • Regionsbestyrelsesmedlemmer med 20 års bestyrelsesarbejde samt min. 10 års klubarbejde herudover.
  • Klubledere med 30 års frivilligt fodboldarbejde i en klub/forening, heraf minimum 20 år som enten bestyrelsesmedlem i fodboldklub eller fodboldudvalgsmedlem i flerstrenget forening.
  • Frivillige med minimum 40 års frivilligt fodboldarbejde i en klub.

Læs mere om DBU Jyllands Guldemblem.