Tilmelding på rette niveau og jævnbyrdighed er afgørende for, at alle børnespillere får en positiv fodboldoplevelse til kamp.

Nu bliver det muligt for de jyske klubber at se egne børneholds resultater i KlubOffice.

Dermed kan de få indsigt i, om det enkelte hold er tilmeldt et passende niveau med flest muligt jævnbyrdige kampe.

Formålet er altså, at adgangen til at se egne resultater internt i den enkelte klub kan give trænere og ledere mulighed for at undersøge, om de ved at tilmelde det enkelte børnehold på et andet niveau kan være med til at mindske store uligheder og dermed undgå for store sejre og nederlag.

Klubberne kan også bruge resultatindsigten til løbende at justere internt på tværs af hold eller hjælpe den enkelte træner med tiltag, der kan forbedre jævnbyrdigheden i de enkelte kampe.

Sådan får klubben adgang til resultater af børnekampe

De jyske klubber kan få adgang til at se egne børneholds kampresultater på to måder:

  • KlubOffice: Klubben giver ”adgang til kampprogram” til udvalgte nøglepersoner, som derved kan se ”Egne resultater” via ”Turneringer og hold” > ”Kampprogram”.
  • DBU’s Fodbold app: Alle personer, der har et klubhverv i en klub, kan via ”Indberet resultat”-sektionen se egne klubs kampe (inklusiv resultater) de seneste syv dage tilbage og en dag frem.

Resultaterne vil fortsat ikke være tilgængelige på dbujylland.dk.

Det er en tillidserklæring til klubberne om, at de bruger resultatindsigten til at varetage børnenes tarv – ikke til at blive nummer et i puljen. David Kiær Nielsen, fodboldfaglig rådgiver i DBU Jylland

Holdning til resultatvisning den samme
At klubberne nu får mulighed for at følge resultaterne i egne børnekampe (til og med U12) er ikke et udtryk for, at DBU Jyllands holdning til offentlige puljestillinger og resultater i børnefodbolden har ændret sig.

- Resultatformidling og synlige stillinger i børnefodbold er stadig no-go, understreger David Kiær Nielsen, der er fodboldfaglig rådgiver i DBU Jylland, og fortsætter:

- Den holdning går vi på ingen måde på kompromis med. Adgangen til at se egne børneholds resultater er tænkt som et internt styringsredskab, som klubben skal bruge til at sikre, at alle børn får en god fodboldkamp. Det er en tillidserklæring til klubberne om, at de bruger resultatindsigten til at varetage børnenes tarv – ikke til at blive nummer et i puljen, siger David Kiær Nielsen.

Fakta om resultatindsigt i børnefodbold

De jyske klubber kan udelukkende få adgang til egne børneholds resultater. Puljestillingerne er fortsat ikke tilgængelige for andre end DBU Jyllands turneringsmedarbejdere, der bruger resultaterne til at ombryde puljer, så børneholdene får så jævnbyrdige kampe som muligt.

Udløber af forslag til delegeretmødet

”Adgang til resultater i børnefodbold” var oprindeligt et forslag stillet af Lystrup IF Fodbold til DBU Jyllands delegeretmøde 2022. Dialog mellem DBU Jyllands administration og klubben førte dog til en alternativ løsning, som kunne løses i det eksisterende tekniske setup. Forslaget blev således trukket fra behandling på delegeretmødet.