Det vil være en underdrivelse at påstå, at børnefodbolden er kommet i centrum for mange klubber. Der er rigtig mange – og nu har Esbjerg fB også meldt sig på banen for at følge DBU’s børnestrategi – til gavn for både moderklubben og de 49 samarbejdsklubber.

Samarbejdet blev markeret den 25. juni i forbindelse med Carlsberg Sport Event 2022, hvor flere end 100 børn deltog.

I Esbjerg fB er de glade for aftalen, og de har faktisk allerede været i gang i nogle år. Det fortæller Rasmus Lundager, der er bestyrelsesmedlem i klubben:  

- Børnefodbolden har, også strategisk, været en kerneopgave i moderklubben, og vi har arbejdet med at sætte spilleren så meget i centrum som muligt i nogle år efterhånden. Vi vil gerne gå forrest for vores samarbejdsklubber og støtte dem i at skabe de bedste miljøer for børnene.

Børnestrategien skal ud at leve
Hos Esbjerg fB håber de også, at skabe så gode miljøer i samarbejdsklubberne, at spillerne får lov at udvikle sig i deres ”hjemmeklubber”:  

- Vi vil primært have endnu bedre træningsmiljøer for børnene og lade den fantastiske børnestrategi sive ud i samarbejdsklubberne. De skal have den sparring og uddannelse, der er nødvendig, så spillerne kan blive endnu længere i deres egen klub, slutter Rasmus Lundager.

Flere licensklubber får øjnene op for børnestrategien
Peter Davies, der er børnefaglig rådgiver hos DBU Jylland, er også glad for samarbejdet:

- Vi har haft en rigtig god dialog med Esbjerg fB gennem hele forløbet, og det er tydeligt at mærke, at strategien giver mening for dem. Esbjerg fB er en traditionsklub, og det glæder mig, de vil være med til at give børnene de bedst mulige miljøer i lokalområdet og i de 49 samarbejdsklubber.

Esbjerg fB er endnu en klub af jyske licensklubber, der har indgået en aftale med DBU Jylland om at løfte børnefodbolden i deres respektive samarbejdsklubber. Tidligere er Silkeborg IF, SønderjydskE,  Vejle B og Viborg FF også hoppet med på børnestrategivognen.

DBU’s børnestrategi er i sig selv ved at være populær hos de jyske fodboldklubber. Flere end 130 klubber er med, og flere end 40 af dem er godkendte som DBU Børneklub. Du kan læse meget mere om, hvad DBU’s børnestrategi er lige her

Ønsker I selv at blive DBU Børneklub i din klub, kan I læse meget mere om, hvad DBU Børneklub går ud på

Støttet af Herrelandsholdet
Aftalen mellem Esbjerg fB og DBU Jylland er blandt andet blevet mulig, fordi Herrelandsholdet som en del af landsholdsaftalen har valgt at donere en sum af deres EM-bonus til børn i breddefodbolden. Pengene er med til at gøre det muligt at understøtte de nye børneudviklingstrænere, som skal hjælpe de mange børnetrænere i klubberne. I sidste ende er målet, at vi kan give børnene endnu bedre fodboldoplevelser.

Oversigt over Esbjerg fB's 49 samarbejdsklubber 
Agerbæk SF Alslev SK Boldklubben Klitten
Boldklubben Vestkysten Grimstrup IF Horne/Tistrup/Sig
Kvong IF Lunde Boldklub Nordenskov UIF
Nr. Nebel IF Næsbjerg RUI Outrup Boldklub
Skovlund/Ansager IF Starup IF Ølgod IF
Varde IF Årre Boldklub Bramming Boldklub
Darum IF Gredstedbro Boldklub Gørding/Lourup IF
Hviding IF Jernved IF Ribe Boldklub
Skærbæk Ungdomsboldklub Vejrup IF Askov/Malt UI
Brørup GF Bække SF Føvling/Stenderup UI
Vorbasse Boldklub Holsted fB Læborg GU
Rødding IF Vejen SF Andrup IF
Esbjerg fB Esbjerg IF 92 Fanø Boldklub
Hjerting IF Jerne IF Kvaglund IF
Spangsbjerg IF Sydjyllands Efterskole Sædding/Guldager IF
Sønderris SK Tarp Boldklub Tjæreborg IF