Med et ønske om at styrke børnefodbolden på de sønderjyske kanter underskrev SønderjyskE og DBU Jylland tirsdag aften en aftale om at gøre lige præcis det.

Og det er der gode grunde til, hvis man spørger Thomas Vilstrup, der er talentchef i klubben. Han peger på to overordnede grunde til, at SønderjyskE er gået ind i samarbejdet.

Kommer alle til gode
- Det ene er, at vi rigtig gerne vil hjælpe vores mange samarbejdsklubber. Derfor har vi blandt andet også ansat en ekstern børneudviklingstræner, som er med til at give mere manpower og som i samarbejde med klubberne skal være med til at løfte børnefodbolden i landsdelen, fortæller han.

- Det andet er, at vi naturligvis føler en vis forpligtigelse over for talentudviklingen i Danmark, og det vil vi gerne understøtte ved at hjælpe med at implementere DBU’s børnestrategi i landsdelen.
SønderjyskE repræsenterer en hel landsdel, og så følger der naturligvis også et vist ansvar med, lyder det fra talentchefen.

Thomas Vilstrup tilføjer, at samarbejdsklubberne kan se frem til sparring og et tæt samarbejde med landsdelens børneudviklingstræner Niels Dyngby.

Dækker et stort område
På mødet i går præsenterede børnefaglig rådgiver hos DBU Jylland, Peter Davies, DBU’s børnestrategi for de fremmødte. Han er også begejstret for samarbejdsaftalen:

- Det er enormt positivt, at en licensklub som SønderjyskE har valgt at engagere sig så meget. SønderjyskE dækker over et stort område og har med sine mange samarbejdsklubber et solidt grundlag for at påvirke børnefodbolden i Sønderjylland i en positiv retning.

Der er i det hele taget et stort fokus på børnefodbolden i Jylland. Således har over 100 jyske klubber sat deres signatur på, at de vil prioritere børnefodbolden – både organisatorisk og økonomisk. Det udspringer af DBU’s børnestrategi, der så dagens lys i begyndelsen af 2021.

Ønsker din klub selv at blive DBU Børneklub, kan I læse meget mere på dette link.

Støttet af Herrelandsholdet
Aftalen mellem SønderjyskE og DBU Jylland er blandt andet blevet mulig, fordi Herrelandsholdet som en del af landsholdsaftalen har valgt at donere en sum af deres EM-bonus til børn i breddefodbolden. Pengene er med til at gøre det muligt at understøtte de nye børneudviklingstrænere, som skal hjælpe de mange børnetrænere i klubberne. I sidste ende er målet, at vi kan give børnene endnu bedre fodboldoplevelser.

Oversigt: SønderjyskEs samarbejdsklubber
Arnum IF Fjelstrup IF Gram IF
Fole IF Haderslev FK Hammelev SUF
Hoptrup/Marstrup IF Jels IF Skodborg IF
Moltrup IF Nustrup IF Sommersted IF
Starup IF Stepping IF Team Haderslev KFUM
Vojens BI Bolderslev B1950 Bov IF
Ensted IF Felsted IF Genner IF
Harreslev-Kobbermølle Hellevad IF Hjordkær UIF
Hovslund GF Lundtoft IF Løjt IF
Rødekro IF Tinglev IF Varnæs/Bovrup IF
Aabenraa BK Høje Kolstrup Boldklub FC Sønderborg
Broager UIF Dybbøl IU Egen UI
Foldboldklubben BNS Gråsten Boldklub Hørup IU
Midtals IF Nord-Als Boldklub SUB Sønderborg Inter
Svenstrup UF Sønderborg Fremad Abild IF
Agerskov UF Bredebro IF Bylderup Burkal IF
FC Sydvest Tønder  Højer IF Jejsing UIF
Løgum IF Ravsted UI Toftlund IF
Tønder SF Øster-Højst UIF