Ændret praksis i disciplinærsager

Indførelsen af nye databeskyttelsesregler indebærer, at DBU Jylland justerer sin praksis omkring formidling af afgørelser i disciplinærsager til klubberne.



Den 25. maj trådte EU’s nye databeskyttelsesforordning (GDPR) i kraft.

Det har – sammen med den supplerende danske databeskyttelseslov - allerede påvirket breddefodbolden på forskellige måder, bl.a. via indførelsen af det nye DBU-fodboldpas.

Derudover vil de jyske fodboldklubber også opleve, at regelændringerne får konsekvenser for DBU Jyllands behandling af og offentliggørelse af disciplinærsager.

- Vi har altid bestræbt os på en høj grad af åbenhed omkring vores disciplinærsager, f.eks. i sager hvor en klub har protesteret over en anden klubs brug af en ulovlig spiller. Her har vi typisk efterfølgende informeret alle øvrige klubber i puljen med både afgørelse og bilag, forklarer Ole Frandsen, turneringschef i DBU Jylland.

Procedurer gennemgået

- Den nye forordning gør, at vi ikke længere kan yde denne service og holde samme informationsniveau i sager som førnævnt beskrevet, da vi naturligvis skal leve op til de nye regler og den gældende lovgivning. Vi har fået faglig bistand til at gennemgå vores procedurer i forhold til de nye data-regler, og det betyder f.eks., at det frem over kun vil være direkte involverede parter i en disciplinærsag, der modtager afgørelser og bilag, siger Ole Frandsen.

DBU Jyllands Disciplinærudvalg behandler årligt over 1000 disciplinærsager. Over halvdelen af disse er dog typisk ansøgninger om dispensation og lignende.

Man kan læse mere om persondata i dansk fodbold her.



Log ind