Region 4: Roligt årsmøde i Rødding

Klubledere fra 54 syd- og sønderjyske fodboldklubber var onsdag aften samlet til DBU Jylland Region 4's årsmøde i Rødding, hvor de bl.a. drøftede årsmødernes fremtidige struktur og indhold.



Klubledere fra 54 syd- og sønderjyske fodboldklubber var onsdag aften samlet i Rødding.

Her blev de vidner til et meget roligt Region 4-årsmøde, hvor der ikke var den store debat om de fremsatte forslag.

Kun DBU Jyllands oplæg til en ændret model for de regionale årsmøder - og enkelte andre forslag - gav anledning til en håndfuld reaktioner fra salen.

Nervøs for konsekvenser

Mogens Hansen, Gråsten Boldklub og Holger Jørgensen, Høje Kolstrup, udtrykte betænkelighed ved, hvis man ikke længere skal stemme om forslagene på årsmøderne - uagtet at forslagets intention er at skabe mere tid til drøftelse og debat, ligesom de to klubledere frygtede konsekvenserne, hvis man ikke længere skal have deltaget på de regionale årsmøder for at have stemmeret på delegeretmødet.

- Jeg er bange for, at vi udvander årsmøderne, hvis vi fjerner afstemningerne og ikke stiller krav om fremmøde, sagde Mogens Hansen.

Lars Olesen fra DBU Jyllands bestyrelse - og formand for den arbejdsgruppe, der har fostret forslagene - forklarede, at det bl.a. var input fra forskellige klubber, der lå til grund for forslaget, og at intentionen bl.a. var at skabe mere smidighed og fleksibilitet for klubberne i forhold til at deltage på delegeretmødet.

Holger Jørgensen fremsatte afslutningsvis et ændringsforslag, som de fremmødte klubber på Region 4's årsmøde gav opbakning til. Ændringsforslaget - der indebærer at man som klub i stedet kan få dispensation til delegeretmødet, hvis man ikke har deltaget på det regionale årsmøde - skal dog endeligt godkendes på delegeretmødet i januar 2018 for at kunne træde i kraft.

Genvalg til bestyrelsesmedlemmer

De fremmødte klubber valgte også medlemmer til Region 4's bestyrelse på årsmødet i Rødding. Regionsformand Jens Christian Hansen og bestyrelsesmedlemmerne Kenneth Nielsen og John Møller Pedersen blev alle genvalgt for en ny to-årig periode, mens Brian Christiansen, Lise-Lotte Klinge og Claus Behrndt ikke var på valg i år.

Aftenen bød også på et gæsteindlæg fra DBU's Christian Bordinggaard, der fortalte om, hvordan fodbolden kan være med til at fejre 100 året for Sønderjyllands genforening i 2020. Han benyttede samtidig lejligheden til at indhente konkrete ideer og forslag til aktiviteter fra de tilstedeværende klubledere.

DBU Jyllands næstformand, Ole Ladefoged og DBU Jyllands direktør, Ove Lyhne, orienterede om de initiativer, som er indeholdt i den nye nationale sportslige vision for dansk fodbold. Visionen bygger ikke mindst på en masse uddannelses-tiltag rettet mod breddeklubbernes trænere.


Sådan stemte klubberne
Nr. Emne Ja Nej Bemærkning
1 Behandling af forslag på årsmøderne
Ja
Enstemmigt ja.
2 Stemmeret på delegeretmødet
Ja*

Ja til ændringsforslag.
3 Fællesturnering med DBU Fyn
Ja

Enstemmigt ja.
4 Herresenior fra 15 år

Nej
Stort flertal imod.
5 Klassedispensation i laveste niveauer

Nej
Stort flertal imod.
6 Supplerende spilletilladelse tidsfæstelse
Ja

Enstemmigt ja.
7 Supplerende spilletilladelse senior
-
- Trukket.
8 Nedrykning af spillere

Nej
Enstemmigt nej
9 28 dages-reglen
Ja

Enstemmigt ja.
10 Ekstra spiller på banen
Ja

Stort flertal for.
11 Disciplinære forhold vedr. holdkort

Nej
Stort flertal imod.
12a Dobbeltårgange U10-U12-U14-U16


Trukket.
12b Ekstraordinær indplacering efter ansøgning
Ja


13a Indplacering fra U16 til U17

Nej

13b Dobbeltårgang U17 Ja


14 DBU Jyllands Pokalturnering
Ja


15 Overførsel af points efterår-forår JS/JS1
Ja


16 Kvalifikationskamp i JS1
Ja

17 Brug af yngre spillere i bedste M+32-række

   
18 Redaktionelle ændringer

   

*) Et flertal stemte ja til et ændringsforslag fra Høje Kolstrup. Ændringsforslaget indebærer, at man skal have deltaget på det regionale årsmøde for at have stemmeret på delegeretmødet, men at DBU Jylland kan give dispensation til en klub på baggrund af en ansøgning - fremsendt inden det regionale årsmøde.



Log ind