Region 2: Sådan gik det forslagene

Forslagene om bl.a. dobbelt-årgange og muligheden for at spille seniorfodbold allerede som 15-årig fik mange klubledere på talerstolen på DBU Jylland Region 2's årsmøde i Aulum.


Joan Skovgaard fra Ørslevkloster IF argumenterede for at give 15-årige drenge muligheden for at spille seniorfodbold - i dag er grænsen 16 år. Et flertal af de fremmødte klubber på Region 2's årsmøde stemte dog imod forslaget. (Foto: Sidsel Krarup)


Der var masser af talelyst og livlig debat på mandagens årsmøde i DBU Jylland Region 2 i Aulum, hvor fodboldledere fra 50 lokale klubber var samlet.

Bl.a. omkring Ørslevkloster IF's forslag om at lade 15-årige drenge spille seniorfodbold. I dag er aldersgrænsen 16 år, mens den er 15 år for piger.

- Vi havde et U17-hold, der gik i opløsning, fordi mange af vores spillere tog på efterskole, og så stod vi tilbage med nogle 15-årige, der ikke havde noget hold at spille på i vores klub. Vi mener, at der er behov for større fleksibilitet i sådan en situation. Derfor stiller vi dette forslag, forklarede Joan Skovgaard fra Ørslevkloster IF.

Et spørgsmål om tillid

Hun blev bakket op af Hans Peter Johansen, Sparkær IF:
- I (DBU Jylland, red.) må have tillid til, at vi klubber kan vurdere, hvilke spillere der kan, og hvilke spillere der ikke kan spille seniorfodbold. I dag er der bestemt også 16-årige drenge, der ikke burde have lov til at spille seniorfodbold, selv om reglementet giver dem mulighed for det. Derfor vil det altid være en vurderingssag, sagde han.

Houlkær IF, Karup Kølvrå og Morsø FC advarede til gengæld mod forslaget ud fra såvel sundhedsmæssige som sociale argumenter, mens Martin Andersen, Faster Boldklub, fastholdt, at man som ansvarlige trænere godt kan vurdere, hvornår man skal bruge en ung spiller på et seniorhold, og hvornår man ikke skal.

38 klubledere stemte for forslaget, mens 62 stemte imod.

Der var også god debat om mange af de øvrige forslag - bl.a. om klassedispensation og dobbelt ungdomsårgange.

Genvalg til bestyrelsen

Aftenen bød dog også på andre indslag end forslagsdebatten. Region 2 havde bl.a. inviteret Peter Davies - der er deltidsansat sportslig leder i Sunds IF, og han gav de fremmødte klubber tre eksempler på, hvordan hans klub arbejder med rekruttering og fastholdelse af frivillige: Fantastisk Fodboldstart (hvor forældre scoutes og involveres), ungledercamp for klubbens U13-spillere (hvor de unge motiveres til at være frivillige) samt konceptet "Kun for mænd", som er fodbold og socialt samvær for +32 årige mænd i vinterhalvåret.

De fremmødte klubber valgte også medlemmer til Region 2's bestyrelse på årsmødet i Aulum. 

Regionsformand Johanne Berg samt bestyrelsesmedlemmerne Henrik Flensborg Hansen, Johnny Krogh Hansen og Jørgen Rasmussen blev alle genvalgt for en ny periode, mens Michael Koch, Poul Overgaard og Torben Nielsen ikke var på valg i år, da de alle blev valgt for en to-årig periode i 2016.


Sådan stemte klubberne
Nr. Emne Ja Nej Bemærkning
1 Behandling af forslag på årsmøderne
Ja
Enstemmigt ja.
2 Stemmeret på delegeretmødet
Ja

Enstemmigt ja.
3 Fællesturnering med DBU Fyn
Ja

Enstemmigt ja.
4 Herresenior fra 15 år
38
62

5 Klassedispensation i laveste niveauer
23
71

6 Supplerende spilletilladelse tidsfæstelse
Ja

Enstemmigt ja.
7 Supplerende spilletilladelse senior
Ja

Enstemmigt ja.
8 Nedrykning af spillere

Nej
Stort flertral imod.
9 28 dages-reglen
Ja

Enstemmigt ja.
10 Ekstra spiller på banen
Ja

Stort flertal for.
11 Disciplinære forhold vedr. holdkort
48
26

12a Dobbeltårgange U10-U12-U14-U16

Nej
Flertal imod.
12b Ekstraordinær indplacering efter ansøgning
Ja
Stort flertal for.
13a Indplacering fra U16 til U17

Nej

13b Dobbeltårgang U17 Ja

Stort flertal for.
14 DBU Jyllands Pokalturnering
Ja

Stort flertal for.
15 Overførsel af points efterår-forår JS/JS1
Ja


16 Kvalifikationskamp i JS1
Ja
  Enstemmigt ja.
17 Brug af yngre spillere i bedste M+32-række
Ja
   
18 Redaktionelle ændringer
Ja
   

Log ind