Fleksibel spilleform 11-/9-mands

I 11-mandskampe i Ældre, Serie 2 Kvinder, Serie 5 Herrer samt i laveste niveau for 11:11 ungdomsrækker (U13-U19 Drenge og U13-U18 Piger) gælder, at der ved henvendelse til modstanderholdet senest 2 timer før kampstart kan meddeles, at kampen spilles som 9-mands i stedet for 11-mands.

Modstanderholdet kan ikke afvise at spille kampen som 9-mands. Resultatet af kampen tæller uanset spilleformen og indberettes som normalt.
Der gælder samme regler i 9-mands som i 11-mands for pågældende aldersgruppe med undtagelse af banens størrelse, målfeltets størrelse og spillernes antal.

Det anmodende hold må stille med maks. 10 spillere til en kamp, der ændres til 9:9. Modstanderholdet må fortsat benytte op til 14 spillere.

Se 9-mandsreglerne her.


Reglen om fleksibel spilleform 11-/9-mands gælder i følgende rækker:

Ældre (eks. M+32, M+40, M+45 og K+29)

Serie 5 Herrer
Serie 2 Kvinder
Laveste niveau i 11-mands U13-U19 Drenge og U13-U18 Piger.

Hvem skal man kontakte?
Rigtigt mange klubber har tilknyttet en kontaktperson til holdet, hvilket gerne skulle gøre kontakten mellem klubberne nemmere, når/hvis der meddelelse, at kampen skal spilles som 9:9.
Man finder kontaktpersonen på DBU Jyllands hjemmeside - Under ”Søg i turneringer og resultater” vælges række og årgang.
Klik på den pågældende pulje og under fanen ”Holdoversigt” fremgår holdkontaktpersonerne.
Hvis der ikke er tilknyttet en træner/holdleder/ass. træner, må oplysninger på kampfordeler 11-mands/postadresse findes under den pågældende klub.

Dommeren
Hjemmeholdets træner/leder bedes tage kontakt til dommeren, så snart han/hun møder op på spillestedet for at forklare, at der spilles 9-mands i stedet for 11-mands.
De regler han/hun skal dømme efter i 9-mandsspillet, er de samme, som hvis det havde været en 11-mandskamp – de eneste tre forskelle er banens størrelse, målfeltets størrelse og spillernes antal.

Det er naturligvis hjemmeholdets opgave at gøre banen spilleklar – altså at rykke målene frem og markere målfelt/straffesparksfelt (kan ske med kegler, hvis der ikke kan opkridtes).

Resultatet indberettes som normalt af hjemmeholdet.

Holdkort udfyldes som normalt af begge hold.