Der var fornemt besøg i Hobro og Vejen i denne uge, da landstræneren for det danske Herrelandshold, Kasper Hjulmand lagde vejen forbi.

Som et led i sin seminarturné rundt i hele landet, gæstede Kasper Hjulmand således de to jyske byer for at dele ud af sin erfaring som landstræner og give de mange deltagere et indblik i de øvelser og spilprincipper, som landsholdet til dagligt arbejder med.

Vil give noget tilbage

Foruden et indblik i de taktiske og spilmæssige principper, havde Kasper Hjulmand også et vigtigt budskab med til seminaret:

- For det første vil jeg gerne sige tak for indsatsen. Vi ved udmærket godt, at vi står på skuldrene af tusindvis af trænere og frivillige, som udfører et kæmpestort stykke arbejde rundt omkring i klubberne og foreningerne i Danmark.

-  Spillerne på landsholdet er alle startet i en lille klub eller forening, og der har været mange frivillige ildsjæle inde over deres udvikling - alle sammen nogen som har været med til at forme dem til de spillere, de er i dag. Det vil vi gerne takke dem for. Derfor vil jeg også gerne give dem noget tilbage, og forhåbentlig kan den her aften være med til at inspirere dem i deres egen trænergerning, fortalte Kasper Hjulmand inden seminaret.

240205 Kasperhjulmand Hobro Martinkongsvadingvardsen 05 Landstræneren rettede en tak til trænere og frivillige for deres indsats ude i klubberne og foreningerne. Foto: Martin Kongsvad Ingvardsen

Kan en breddetræner så lære noget af landstræneren?

Mandag aften var 96 trænere mødt op i Hobro Idrætscenter, som dannede ramme for seminaret.

Aftenen startede inden døre med et oplæg om bl.a. landsholdets forsvarsprincipper. Herefter gik turen ud i snevejret på den nærliggende kunstgræsbane, hvor teori blev omsat til praksis med hjælp fra Hobro IK's U19 Drenge, som under kyndig vejledning af Kasper Hjulmand, fik lov til at snuse til herrelandsholdets træningsøvelser.

Seminaret sluttede af med endnu et oplæg fra Kasper Hjulmand, hvorefter der var mulighed for at stille spørgsmål til landstræneren.

240205 Kasperhjulmand Hobro Martinkongsvadingvardsen 04 Hobro IK's U19 Drenge fik lov at agere landshold i en time på kunstgræsbanen i Hobro. Foto: Martin Kongsvad Ingvardsen

Da klokken rundede 21.30, var det nogle tilfredse kursister, der forlod Hobro Idrætscenter med rygsækken fuld af nye indtryk og inspiration:

Pernille Bærentsen Justesen, træner for U9 Piger i Hobro IK:

- Jeg har længe gået med nogle overvejelser, om jeg skulle i gang med en træneruddannelse, så det var en god måde at mærke efter på, om det nu også var den rette vej at gå for mig. Faktisk var jeg lidt skeptisk før seminaret, da jeg var bange for, at det ville have for stort fokus på elitetræning, men det viste sig ikke at være tilfældet.

- Han kom med mange gode inputs og bemærkninger i forhold til, hvordan jeg som træner arbejder med børnespillere på, og hvordan jeg kan skabe et godt miljø til træning. Der var en god kobling mellem hans gennemgang af øvelserne og landsholdets måde at spille på samt de praktiske øvelser ude på banen. Hele hans oplæg gav stof til eftertanke i forhold til, hvordan jeg også gerne vil træne mit pigehold, og hvilke fokusområder jeg skal have som træner for dem – især den tekniske og taktiske del af spillet.

Per Vester Sørensen, træner for Sparkær IF:

- Det var spændende at få noget inspiration og indblik i, hvordan Kasper Hjulmand arbejder med landsholdet. Han virker til at være en utrolig velvidende og en dygtig træner, som har noget på hjerte.

- Han har et enormt stort engagement og det var spændende at se, hvordan de mest simple øvelser og små taktiske greb rent faktisk kan gøre en stor forskel i kampene. Mange af øvelserne kan jeg sagtens se blive overført til træningen hjemme i vores klub.

I alt rammer landstræneren syv stop på sin turné rundt i landet. Nykøbing Falster, Hobro, Vejen og Odense har allerede haft besøg, mens Nexø, Køge og Valby er de sidste tre stop på turen.