De var umulige at overse, da årets store børnestævne løb af stablen tidligere i september.

Med en grilltang i hånden, en dommerfløjte i munden eller bag pengekassen ved én af de mange boder, var de talstærkt mødt op for at give børn og forældre en uforglemmelig dag under den blå september-himmel. Alle med et smil på læben og iklædt klubbens røde farve.

Både før, under og efter stævnet var de omkring 150 frivillige fra Rødekro IF travlt beskæftiget med alt fra klargøring af baner til at vende pølser og brød, så spillere og forældre kunne gå derfra med en god oplevelse.

Alle hjælper til

Det er tiende år i streg, at børnestævnet blev afholdt, og med et deltagerantal på 178 hold med i alt 1400 samt forældre, krævede det også en masse hænder for at løse de mange opgaver.

Heldigvis stod klubbens spillere, trænere og andre frivillige klar til at hjælpe.

Børnestævnet i tal

  • 1400 spillere
  • 178 hold fordelt i årgangene U6-U12
  • 30 fodboldbaner, hvor der blev spillet 3:3, 5:5 og 8:8
  • 150 frivillige fra Rødekro IF

- Der er en masse opgaver i forbindelse med sådan et stævne, der skal løses. Derfor spørger vi alle hold og årgange, og alle byder ind med, hvad de kan. Jeg har endnu ikke oplevet, at vi skal ud at vride armen rundt på folk for at få løst opgaverne. Folk sætter en stor ære i at være med til at skabe god dag for rigtig mange børn og deres familier, så hjælpen kommer næsten helt af sig selv. Der er en enorm stolthed i Rødekro over, at vi som klub er i stand til at afvikle sådan et stævne, siger Dennis Lund, som sidder i stævneudvalget.

- Det kan kun lade sig gøre at stable et stævne af den her størrelse og kvalitet på benene, fordi vi har så mange frivillige, der giver en hjælpende hånd. Uden dem - intet stævne. Så kort kan det siges. Vi får også mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne, og det er kun med til at motivere os til at fortsætte. Det er absolut de frivillige, som er drivkraften bag sådan et stævne her, og det kan man ikke takke dem nok for, siger Dennis Lund.