Fodbold skaber glæde, fællesskab og masser af værdi.

Og det hele grundtanken i de såkaldte velfærdsalliancer.

Lige nu har i alt 24 jyske kommuner indgået en velfærdsalliance med DBU Jylland og DBU, deriblandt Varde Kommune, som i sidste uge brugte fodbolden til at skabe masser af aktivitet for byens frivillige og børn og unge.

Det skete i forbindelse med en U16-landskamp for piger mod Schweiz på Vestjysk Bank Stadion i Varde. 

Landskampen og tilhørende bredde-aktiviteter indgår som en del af velfærdsalliancen med Varde Kommune, og hele arrangementet blev løftet i fællesskab af Varde Kommune, DBU, DBU Jylland, Varde IF og Sportium Varde.

Styrker de lokale bånd

”I forbindelse med ungdomslandskampe gennemfører vi typisk en række sideevents med det formål at skabe gode oplevelser for børn og unge. Sidevents er med til at skabe fælles oplevelser, begejstring og glæde. Det er med til at danne en kulisse, hvor mennesker, spillere, klubber og organisationer mødes på tværs med fodbolden som omdrejningspunkt. Sådan et arrangement er virkelig med til at styrke relationerne mellem alle parter i en velfærdsalliance, både kommunen, DBU, DBU Jylland og ikke mindst fodboldklubberne, som er en vigtig del af arrangementet”, forklarer Mads Ravn, kommunekonsulent i DBU Jylland.

De forskellige breddeaktiviteter bestod af følgende:

  • Fanzone med Pannabane, oppustelig fodboldbane, fartmåler og besøg af freestyle-spilleren Mikkel Christensen, der optrådte med sine færdigheder.
  • Straffesparkskonkurrence for klubberne i Varde Kommune. Finalen blev afviklet i pausen af U16-landskampen, og præmier blev overrakt af Vardes borgmester, Mads Sørensen.
  • VIP-arrangement for bl.a. politikere i Varde Kommune, DBU, DBU Jylland og formænd for de lokale fodboldklubber i Varde Kommune. DBU’s talentudviklingschef, Anders Gerber, bidrog bl.a. med et oplæg om ungdomslandsholdene.
Fremgangen af medlemmer i fodboldklubberne er et tydeligt tegn på, at vores klubber gør en kæmpe frivillig indsats hver eneste dag, og det bakker vi op om bl.a. med velfærdsalliancen i hånden. Vardes borgmester, Mads Sørensen og formand for udvalget for Kultur og Fritid, Sandie Eis Ravn.

”Vi er stolte af vores velfærdsalliance, hvor vi sammen med Varde Kommune og de lokale klubber arbejder for fodboldudviklingen i hele kommunen. Vi vil nemlig alle gerne have flere med i fodboldens fællesskaber. Kampen og sideaktiviteterne viser også, hvordan alle samarbejdspartnerne i velfærdsalliancen løfter i fællesskab. Det er netop også det, der skal kendetegne velfærdsalliancerne. Resultatet af det gode samarbejde er blandt andet en U16-landskamp med tilhørende sideevents, der er med til at samle klubberne og de lokale spillere til en sjov og spændende dag i fodboldens tegn”, fortæller DBU Jyllands formand, Bent Clausen.

En kæmpe frivillig indsats

Vardes borgmester, Mads Sørensen og formand for udvalget for Kultur og Fritid, Sandie Eis Ravn, lægger begge vægt på, at velfærdsalliancen kommer de lokale klubber til gavn :

"Som borgmester og udvalgsformand kan vi kun være stolte af den flotte kullise, som mere end 500 tilskuere var med til at skabe for U-16 pigelandsholdet. Rammen for arrangementet kunne ikke være bedre – både fanzonen med masser af fodboldaktiviteter men også kullisen på selve stadion med masser af tilskuere og danske flag. Sådan en dag går det hele op i en højere enhed – Fodboldfællesskabet, bredde/elite går hånd i hånd, masser af inspiration/motivation til de mange børn og unge, der selv drømmer om at komme i den røde landsholdstrøje. Sikke en festdag, der blev skabt! Det er ikke uden ambitioner, at Varde Kommune har indgået en Velfærdsalliance med DBU og DBU Jylland. Vores mål er at blive Danmarks bedste foreningskommune og med dette afsæt, forsøger vi med alliancen at skabe mere velfærd ude i Fodboldklubberne. Fremgangen af medlemmer i fodboldklubberne er et tydeligt tegn på, at vores klubber gør en kæmpe frivillig indsats hver eneste dag, og det bakker vi op om bl.a. med velfærdsalliancen i hånden”, lød meldingen fra de to politikere.

Tirsdag den 3. oktober er der igen ungdomslandskamp i byen, når drengenes U16-landshold (Future) møder Belgien i en testkamp. Kampen spilles på Vestjysk Bank Stadion Varde, og fanzonen åbner kl. 14:00 med forskellige sjove aktiviteter.