Faglig sparring, vidensdeling og inspirerende oplæg om børnefodbold.

Det var nogle af ingredienserne til årets store netværksdag for børneudviklingstrænere, der var samlet på Gl. Skovridergaard Hotel og konferencecenter i Silkeborg i den forgangne weekend.

Godkendte DBU Børneklubber og klubber som arbejder på at blive det, havde sendt deres børneudviklingstrænere afsted til Søhøjlandet, hvor de blandt andet blev præsenteret for nye måder at tænke børnetræning på.

Læs også - Hvad er en børneudviklingstræner?

Med udgangspunkt i webinaret "Færre øvelser - mere spil", fortalte fodboldfaglig rådgiver i DBU Jylland, David Kiær Nielsen, hvorfor fokus bør flyttes fra øvelser til fodbold som spil, når en god træning skal sammensættes.

230826 Netværksdag Børneudviklingstrænere Silkeborg(Peter Davies)(2) Fodboldfaglig rådgiver i DBU Jylland, David Kiær Nielsen, fortalte om nye træningsmetoder i børnefodbold.

Børneudviklingstrænerne fik også rig mulighed for at drøfte, hvordan man skaber et godt miljø i børnefodbold. Louise Storm, der er lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik (SDU) introducerede fem nedslagspunkter, der er kendetegnende for et godt børnemiljø:

  • Dedikerede ledere eller ledelsesgrupper
  • Stærkt trænerfællesskab
  • Fleksible træningstilbud
  • Forældre er ressourcer i miljøet
  • Lokale sammenspil og tilpasninger

- Det var nogle gode oplæg med fokus på forskellige aspekter af børnefodbold. Formålet med dagen var først og fremmest at lade børneudviklingstrænerne netværke med hinanden, men også give dem nogle faglige værktøjer med hjem i klubben. Det skal være fedt at være børneudviklingstræner, og det håber jeg, at sådan en netværksdag er med til at vise, fortæller børnefaglig rådgiver i DBU Jylland, Peter Davies.

Sjove historier og anekdoter fra dansk fodbold

Som afslutning på netværksdagen, var tidligere fodboldspiller og nuværende fodboldkommentator, Morten Bruun, inviteret til at holde oplæg.

- Vi havde inviteret Morten Bruun for at give dagen et anderledes og sjovt oplæg. Her fortalte han en masse historier og anekdoter med udspring i hans seneste bog "Kampdag", der bygger på hans mange besøg rundt omkring i danske fodboldklubber. Det blev taget rigtig godt imod og gav et smil på læben, fortæller Peter Davies.

230826 Netværksdag Børneudviklingstrænere Silkeborg(Peter Davies)(14) Morten Bruun gæstede også netværksdagen i Silkeborg.

Overvejer I at blive en DBU Børneklub?
DBU Børneklub er for de klubber og klubledere, som ønsker at gøre noget særligt ud af børnefodbolden i klubben, og som derfor ønsker at samarbejde med DBU om at løfte børnemiljøet i deres klub.

For spørgsmål kontakt børnefaglig rådgiver i DBU Jylland, Peter Davies: peda@dbujylland.dk