DBU Jylland har opdateret principperne for påsætning af dommer-trioer i træningskampe.

Det betyder, at klubber med hold indrangeret i rækker med krav om linjedommere i den ordinære turnering frem over også er forpligtet til at bestille linjedommere til træningskampe.

De nye guidelines gælder fra opstarten af træningsturneringen i vinteren 2023/2024.

”Hvis vi frem over skal sikre en god kampafvikling i træningskampene for de hold, som spiller med linjedommere i den almindelige DBU Jylland-turnering, kræver det også, at vi som princip har det samme set up til træningskampene. Ændringen er med andre ord af hensyn til både fodboldholdene og de involverede dommere”, forklarer Hans Mogensen fra DBU Jyllands bestyrelse og medlem af DBU Jyllands Dommerudvalg.

Flere forhold spiller ind

”Vi er godt klar over, at nogle klubber gennem årene for at sparre penge kun har valgt at bestille en enkelt dommer til træningskampe, selv om kampen har involveret hold, som i den almindelige turnering spiller med dommertrio. Som organisation har vi selvfølgelig stor forståelse for klubbernes behov for at holde omkostningerne nede. Men der er andre vigtige elementer, som spiller ind her”, forklarer Hans Mogensen og fortsætter:

”Fraværet af linjedommere i disse kampe har givet en række udfordringer i forhold til manglende kvalitet i dommerpræstationerne, det har medført manglende træning af dommere op til sæsonstart og desværre har vi rent faktisk også haft et frafald af dommere, fordi nogle af dem har haft dårlige oplevelser i de pågældende kampe, fordi de har følt sig overmatchet”, fortæller Hans Mogensen.

Vigtig træning for dommerne

De nye retningslinjer skal med andre ord øge kvaliteten af dommerpræstationen i den enkelte træningskamp – til fordel for alle parter. Desuden vil det være med til at træne både dommer og linjedommere til sæsonopstart, idet træningskampene er lige så meget træning for dommerne som for holdene.

I vinterperioden 2022/2023 afviklede DBU Jylland sammenlagt 289 træningskampe i rækker, hvor der er krav om linjedommere. I 38 af disse kampe valgte klubberne ikke at bestille linjedommere.

Jf. DBU Jyllands reglement påsættes linjedommere til kampe i Herre Jyllandsserien 1 og 2, U19 Drenge Liga 1, Herre Serie 1 og Herre Serie 2.