På 10 år har Lars Fink Hansen nået mere end de fleste frivillige i Tinglev IF.

Før Lars' indtræden i klubben var Tinglev - 20 minutter nord for grænsen til Tyskland - delt i to. Den danske del med børnehave og skole og de tilsvarende institutioner for byens tyske mindretal. Foreningslivet levede et liv i skyggen af byens opdeling.

Det blev der rusket godt og grundigt op i, da Lars Fink Hansens søn for over 10 år siden startede til fodboldtræning med far i trænerrollen. Med den største selvfølgelighed fik Lars nemlig gjort tydeligt plads til både spillere fra den danske og tyske skole.

Spillerne udgør nu grundstammen i vores seniorafdeling, som pt. tæller både 11-mands og 7-mandshold, efter flere år uden seniorhold. Jakob Jessen Schwarz, formand i Tinglev IF


Lars har smittet alle i klubben
Hans eksempel smittede rundt i klubben, og der blev grundlagt et solidt sammenhold, som har fastholdt selvsamme spillere i klubben helt op til i dag.

- Spillerne udgør nu grundstammen i vores seniorafdeling, som pt. tæller både 11-mands og 7-mandshold, efter flere år uden seniorhold, lyder det i klubben indstilling til prisen.

Lars har haft loyal opbakning fra familien til arbejdet i og for klubben, og familien har da også haft en stor indvirkning på klubbens udvikling. Hans hustru, Heidi, har således sørget for, at byfestens tombola har genereret en sikker indtægt til klubben.

Corona kunne ikke slå Tinglev-lederen ud
I corona-perioden var Lars Fink Hansen kvik til at udtænke et særligt corona-kontingent, så spillerne på trods af begrænsede aktivitetsmuligheder stadig blev fastholdt som medlemmer.

Da fodboldbanerne igen gradvist blev lukket op, var Lars også klar med løsningerne, efterhånden som mulighederne bød sig.

En større genstartskampagne stod han også for at igangsætte og ved den aktive brug af bl.a. sociale medier blev Tinglev IF synliggjort i en grad, så klubben i 2022 fordoblede sit medlemstal.

Lars er nu formelt stoppet i Tinglev IF's fodboldudvalg, men efter 10 år med ham som kampfordeler, seniortræner og dommeransvarlig har Tinglev IF udviklet sig til en stabil og veldrevet fodboldklub.

DBU Jylland Region 4 anerkender, at Lars Fink Hansen i høj grad har gjort en forskel for Tinglev og derfor fik han på regionens årsmøde torsdag den 23. november overrakt Gør en forskel-prisen.

Lars modtager sammen med prisen et diplom samt 4000 kroner. Tillykke.

Læs også magasinartiklen: