Pigefodbold - fra 0 til 50 pigespillere på et halvt år.

Parasport - et fodboldhold for unge med specielle behov.

Frivillighed - Fokus på fastholdelse, anerkendelse og rekruttering.

Esbjerg IF 92 er en sprælsk fodboldklub, der ikke ligger på den lade side, når det handler om ambitioner for lokalområdet. Og ambitionerne føres ud i livet.

I 2022 blev klubben i Esbjergs østlige del DBU Børneklub, hvor hovedfokus har været at give alle børn mulighed for at udvikle sig i et trygt miljø. Trænere er blevet uddannet og faciliteterne er tilpasset.

Pigerne strømmer til Esbjerg IF 92
Samtidig satte man massivt ind på Projekt Pigeafdeling. I løbet af det første halve år startede ikke færre end 50 pigespillere i klubben og i dag er man oppe på 70.

Forældrekaffe, uddeling af flyers på lokale skoler, DBU-aktiviteter og sociale arrangementer kickstartede afdelingen, som bl.a. blev igangsat med 7 frivillige fra klubbens kvindehold.

Initiativet er blevet fulgt op med DBU-projektet Get Movin' for at optimere rammerne omkring pige- og kvindefodbolden. Her er der allerede uddannet to kvindelige dommere og pigespillerne har flere kvindelige trænere som rollemodeller.


Alle unge er unikke og har ret til at spille fodbold

I år er Esbjerg IF 92 barslet med et nyt fodboldhold: Esbjerg IF 92 Parasport. Holdet er for piger og drenge fra 12 år og opefter med specielle behov. 

- Esbjerg IF 92 vil gerne støtte op om, at alle børn og unge er unikke og har ret til at være en del af en forening, lyder det fra Lise Ankersø Hansen fra Esbjerg-klubben.

Her møder de unge fællesskab, motion og venskaber, og håbet er dels at inspirere andre klubber til samme aktivitet og dels at kunne tilbyde en lignende mulighed for de yngste børn.

Klubben står også bag en DBU Get2 Fodboldskole, som er en del af DIF's Get2Sport-initiativ, som afvikles i udsatte boligområder for at give flere børn mulighed for at prøve det populære sommerferietilbud.

Esbjerg IF 92 vil gerne støtte op om, at alle børn og unge er unikke og har ret til at være en del af en forening Lise Ankersø Hansen, Esbjerg IF 92

Frivillige er grundstenene i klubben
For at kunne fastholde de frivillige kræfter i klubben, har Esbjerg IF 92 ansat en frivillighedsansvarlig. Nogle af initiativerne er en frivilligpostkasse til idéer og klubudviklingstanker samt frivilligsamtaler, hvor hver enkelt bliver hørt og får medindflydelse.

Klubbens nye frivilligstrategi arbejder både med anerkendelse af de, der allerede er frivillige, ligesom den beskriver indsatsen for at skaffe nye frivillige. Her sættes der ind med bl.a. små videoklip og konkrete arbejdsbeskrivelser, der skal vise, hvad klubben kan byde på.

Esbjerg IF 92 er Årets Fodboldklub 2023
Regionsbestyrelsen var ikke i tvivl. Esbjerg IF 92 er enstemmigt kåret til Årets Fodboldklub i DBU Jylland Region 4 og går dermed videre til den nationale kåring af Årets Fodboldklub - en pris som uddeles i starten af 2024.

Tillykke.

Læs også magasinartiklen: