Er du i tvivl om reglerne for at udfylde holdkort? Formentlig ikke, for langt de fleste udfylder holdkort helt efter bogen.

Vi opsummerer gerne:

  1. Holdkort skal udfyldes i alle kampe for U13 og ældre.
  2. Begge hold skal udfylde holdkortet inden kampstart.

Så simple er holdkortreglerne faktisk.

Sådan gør du
Både officials (trænere, m.fl.) og spillere skal på holdkortet. Er der spillere, der ikke får spilletid i kampen, kan de indtil 7 timer efter kampstart slettes fra holdkortet.

Spillere uden aktivt fodboldpas, spillercertifikat eller supplerende spilletilladelse i klubben er automatisk spærret fra at komme på holdkortet. Derimod skal du selv tjekke, om spilleren er spilleberettiget derudover - få hjælp i denne guide.

Holdkortet kan udfyldes fra 14 dage før kampen og indtil kampstart. Det kan gøres ad flere veje: via Fodbold App'en, Mit DBU eller KampKlar.

Konsekvenser strammes til forårssæsonen
I alle 11-mandsrækker i den centrale turnering, dvs. alle ungdomsligarækker og serierækker for senior, indføres nu et gebyr på 50 kroner, hvis holdkortet ikke er udfyldt inden kampstart.

- Reglen er simpel og opgaven er hurtig at udføre. Så nu vælger vi altså at skubbe lidt til de få, der ikke helt har fået det ind under huden endnu, forklarer Kristian Nørgaard Thomsen, formand for DBU Jyllands Disciplinærudvalg.

- Det er også for at sende et signal til de mange trænere og klubber, der sætter en ære i at have styr på tingene. Nogle klubber har decideret efterlyst en opstramning. Det er selvfølgelig ikke i orden, at man kan bryde en mangeårig og enkel regel uden konsekvenser, påpeger formanden.

Nyt gebyr i 11-mandsturnering

Pr. 1. april koster det kr. 50 at overskride reglen om, at holdkort skal være udfyldt inden kampstart.

Dette gælder for den centrale 11-mandsturnering: Ungdomsligarækker og serierækker for senior.

Så vil du undgå 50 kronersgebyret, så følger du bare reglerne og udfylder holdkortet korrekt inden kampstart.

Se mere om holdkortgebyrer og -bøder her.
 

Holdkort Banner980x178