Hvis kun én person i klubben, skal logge på digitale tjeneste
- kan man nøjes med at bruge privat MitID direkte
Du kan bruge dit private MitID direkte, hvis du som forperson for foreningen er den eneste, der skal kunne logge ind på selvbetjeningsløsninger på vegne af din organisation. Du vælger blot at logge på som foreningsrepræsentant i stedet for at logge på som privatperson. Så behøver organisationen ikke at bruge MitID Erhverv.

For at det kan lade sig gøre, skal du først oprettes som foreningsrepræsentant i CVR - så går tilslutningen nemmere.

1. Læs hvordan i registrer en foreningsrepræsentant her

2. Læs mere om brug af privat MitID i klubben her.

Hvem skal tilslutte sig til MitID Erhverv?
Hvis I er flere i klubben, der skal kunne læse Digital Post, søge børneattester eller logge på øvrige offentlige selvbetjeningsløsninger, skal I tilslutte jer MitID Erhverv, der erstatter NemID medarbejdersignatur (se link nederst på siden).

Det kan f.eks. være, at det er formanden, der læser digital post på foreningens vegne, og måske en anden, der tager sig af børneattester. Hvis ansvaret er delt ud på den eller lignende måde, skal I altså tilslutte jer MitID Erhverv. Overordnet kan det være en fordel at have flere tilknyttet i tilfælde af fravær, ferie, sygdom mm.

Hvis det kun er dig - eller en anden - kan du/I i stedet gøre som beskrevet øverst.

Se her, om I skal tilslutte jer MitID Erhverv

Flowdiagram Mitid

Hvorfor bliver NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv?
Større krav til sikkerheden og et ændret trusselsbillede kræver en ny og mere sikker løsning, når virksomheder og foreninger skal logge på Digital Post og offentlige selvbetjeningsløsninger. 

MitID Erhverv samler NemID medarbejdersignatur og Brugeradministrationen fra Virk i én samlet løsning. Det gør det nemmere at oprette nye medarbejdere og give dem rettigheder til offentlige selvbetjeningsløsninger som fx at logge på og underskrive digitalt på vegne af virksomheden.

Gode råd før I tilslutter jer MitID Erhverv
Før I tilslutter virksomheden eller foreningen til MitID Erhverv kan det være en god idé at rydde op i nuværende administratorer og medarbejdersignaturer, så I kun automatisk får flyttet administratorer og medarbejdersignaturer, der er relevante for jer. Samtidig kan I inden tilslutningen tage stilling til, hvordan man i jeres klub fremover må logge på offentlig selvbetjeningsløsninger - f.eks. med det MitID, man bruger privat (jf- ovenstående). Foreninger kan med fordel registrere en foreningsrepræsentant i CVR og på den måde undgå en manuel tilslutning.

Få hjælp og tilslut jer nu på MitID-Erhverv.dk

3. Mitid Erhverv Graphic1080x1920