Holder din klub DBU’s kurser hjemme i klubhuset, eller har I planer om at begynde på det?

Så skal de fremover bestilles i klubadministrationssystemet KlubOffice. Tidligere har det også været muligt at bestille via lokalunionernes hjemmesider og dbu.dk, men nu bliver arbejdsgangen gjort enklere ved at bestilling kun kan ske fra ét system, som klubberne alligevel bruger i det daglige.

Klubkursusbestilling i KlubOffice er i forvejen en praksis, som rigtig mange klubber bruger, så de kan fortsætte som hidtil.

Der lukkes for klubkursusbestilling på hjemmesiderne ved udgangen af marts 2023.

Hvad er et klubkursus?

  • Mange klubber afholder kurser hjemme i egen klub. En betydelig del af DBU og lokalunionernes kurser og uddannelsestilbud kan nemlig afholdes som klubkursus, f.eks. UEFA C-kurser og andre trænerkurser, IT Klubpakken-kurser samt DBU Dommergrundkursus.
  • Nogle klubkurser, primært IT Klubpakken-kurser, kan også afvikles online.
  • Ved afholdelse af et klubkursus er klubben vært, og det betyder, at klubben sørger for lokale, forplejning, baner, omklædning og lignende praktiske forhold.
  • Lokalunionen/DBU sørger for instruktør og kursusmaterialer.

Guide: Sådan bestilles et klubkursus i KlubOffice

Tilmelding til åbne kurser foregår uændret
De såkaldte ”åbne kurser” arrangeres af lokalunionerne og DBU til forskel fra klubkurser, hvor klubberne selv er vært. De åbne kurser har fri tilmelding på tværs af landsdele og lokalunioner.

Tilmelding til åbne kurser foregår via dbu.dk, lokalunionernes hjemmesider og Mit DBU. Aktuelle kurser og uddannelsestilbud kan søges frem via ”Find dit kursus” og under menuen ”Kurser” i Mit DBU.

Brug for hjælp?
Har du spørgsmål til KlubOffice eller klubkursusbestilling? Så er du altid velkommen til at kontakte din lokalunion.

Kursusrefusion og tilskudspuljer

Vær opmærksom på, at mange kommuner yder delvis eller fuld refusion af foreningers udgifter til uddannelse af trænere og ledere. Det kan derfor meget vel betale sig at undersøge de lokale regler i din kommune, hvis I vil afholde et kursus hjemme i klubben eller har frivillige, der deltager på åbne kurser.