Hvad der startede som en idé over en kold øl i klubbens cafeteria, blev hurtigt gjort til virkelighed i serieklubben Als Viking. Med hjælp fra lokale ildsjæle og sponsorer lykkedes på kort tid klubben at samle midler ind til et splinternyt og moderne lysanlæg.

- To af vores garvede klubfolk fik en idé om at få installeret et lysanlæg på vores kampbane. Idéen opstod oprindeligt fordi, at mange af vores spillere havde ytret ønske om at kunne spille aftenkampe - og helst i hverdagene for at få mere fritid i weekenderne, fortæller formand i Als Viking, Marlene Sand Frandsen.

 

Vi har mærket stor støtte fra hele byen og folk omkring klubben. Projektet har været drevet af frivillige kræfter, og pengene til lysanlægget er hovedsageligt kommet ind via fonde, som de to idémagere har søgt. Marlene Sand Frandsen, formand i Als Viking

Opbakning fra hele byen

Som i mange andre serieklubber, har kampene hidtil været afviklet om dagen og primært i weekenderne. Med det nye lysanlæg er det planen, at flere kampe skal afvikles fredag aften - noget som i første omgang mødte en smule skepsis fra de ældste "vikinger". Men skepsis blev hurtigt vendt til opbakning.

- De gamle medlemmer var lidt skeptiske i starten. De har altid været vant til, at kampene er blevet afviklet om dagen. Men der gik ikke lang tid, før de godt kunne se idéen i det. Faktisk endte det med, at "Vikings Venner", som er en gruppe af klubbens gamle ildsjæle, donerede 20.000 kroner, siger Marlene Sand Frandsen og tilføjer, at opbakningen uden for selve klubben har været tilsvarende stor:

- Vi har mærket stor støtte fra hele byen og folk omkring klubben. Projektet har været drevet af frivillige kræfter, og pengene til lysanlægget er hovedsageligt kommet ind via fonde, som de to idémagere har søgt. Men også mange lokale sponsorer har bidraget med flotte beløb - heriblandt byens borgerforening. Det er fantastisk at være formand i en klub, hvor opbakningen er så stor fra alle ledder og kanter, siger Marlene Sand Frandsen.

Sådan blev lysanlægget en realitet

  • Prisen for hele projektet løb op i ca. 893.000 kr.
  • Midlerne blev samlet ind via fonde, sponsorer og bidrag fra lokale aktører.
  • Als Viking havde oprindeligt besluttet at bidrage med 125.000 kr. til projektet, men endte med "kun" at bidrage med 34.000 kr. grundet store bidrag fra fonde.
  • Als Sport og Event har bidraget med 20.000 kr.
  • Vikings Venner har bidraget med 20.000 kr.
  • Als Borgerforening har bidraget med 1.000 kr. pr. lysmast (6.000 kr. i alt).
  • Lokale håndværkere har hjulpet med projektet.

Styrker det sociale

Det er håbet, at det nye lysanlæg kan samle klubben både på og uden for banen. Muligheden for at afvikle flere kampe på samme aften skal nemlig også trække flere folk på stadion og styrke det sociale i klubben.

- Det nye lysanlæg giver en masse muligheder for os. Vi kan afvikle flere kampe på samme aften, som forhåbentlig smitter af på både tilskuerfremmødet og dermed også salget i kiosken. Og ved kun at holde kiosken åben én dag i weekenden, bliver det nemmere at få den besat med frivillige. Og så er der også hele den sociale del. Det giver noget, at de kan se hinanden spille og efterfølgende samles på tværs af holdene, siger Marlene Sand Frandsen.

Als Viking Nyt Lysanlaeg 2 I minusgrader og snevejr, blev det nye lysanlæg indviet onsdag den 15. marts, hvor der var gratis øl og pølser til de fremmødte. Både klubfolk og nysgerrige borgere var mødt frem for at se lysanlægget blive tændt for første gang. Foto: Marlene Sand Frandsen