Der var smil på læben hos de mange børn, som i sidste uge deltog i Special Olympics Skolefodboldstævnet, der fandt sted i Silkeborg. Stævnet er for børn og unge mellem 6 og 18 år, som har et handicap eller særlige behov, og det har siden år 2000 været en årlig tilbagevendende begivenhed.

I år deltog 49 hold, hvilket er rekordmange, og det glæder projektkoordinator fra DBU Jylland, Anders Østergaard:

- Jeg synes, det gik rigtig godt. Der var glæde og godt humør at spore blandt børnene, som også kunne prøve forskellige aktiviteter foruden selve fodbolden. I år var der rigtig mange hold tilmeldt, og det fortæller os, at det er en dag, som børnene virkelig ser frem til. De går voldsomt meget op i det - også selvom det ikke er alle, der er vant til at spille fodbold, siger Anders Østergaard.

Fakta

  • Parasport Danmark står bag skolefodboldstævnet i samarbejde med DBU Jylland og Silkeborg IF.
  • Stævnet er for børn i alderen 6-18 år med handicap eller særlige behov.
  • Deltagerne var fra specialskoler og specialklasser fra Jylland og Fyn.
  • 49 hold deltog i årets udgave.
  • Det er blevet afviklet siden år 2000.
  • Skolefodboldstævnet er en del af Parasport Danmark og DBU’s nye børnefodboldsatsning, ’En del af holdet’, som skal få flere børn og unge med handicap og særlige behov til at spille fodbold.

Læs mere om stævnet her.

Flere skal spille fodbold

Årets udgave af skolefodboldstævnet blev afviklet i samarbejde mellem Parasport Danmark, DBU Jylland og Silkeborg IF. Målet med dagen var først og fremmest at skabe en god dag for børnene, men også med henblik på at få flere børn til at spille fodbold.

- Vi ønsker at skabe fodboldglæde for nogle nye målgrupper, der ikke nødvendigvis er vant til at spille fodbold. Målet er i sidste ende at få flere børn med handicap og særlige behov til at spille fodbold, og her er denne dag ideel til at brede det ud, siger Anders Østergaard.

Parastævne 2023(4)
Parastævne 2023(3)

DBU Jylland stod for kampafvikling og indberetning af resultater samt levering af bl.a. den oppustelige fodboldbane, der var et hit blandt børnene. DBU Jyllands egen maskot 'Dubbi' var også på plads i Silkeborg, da der blev uddelt pokaler til alle de deltagende børn.