Det første af i alt fire netværksmøder for børneudviklingstrænere løb af stablen i sidste uge. Her var børneudviklingstrænere fra nuværende og kommende DBU Børneklubber i Region 2 samlet i Sunds IF. 

På programmet var der blandt andet oplæg fra faglig koordinator i DBU Jylland, Søren Møller, der fortalte om differentiering i kamp og træningsmiljø. Der var også fokus på A-, B- og C-niveau til træning og kamp samt indlæg om holdtilmelding og ekstra træningstilbud.

-  Først var vi samlet ude på træningsbanen, hvor der var praktiske øvelser, og herefter bevægede vi os op i loungen til oplæg. Efterfølgende var der tid til sparring og udveksling af idéer. Aftenen sluttede af med en god middag, hvor der blev fortalt inspirerende historier klubberne imellem, fortæller børnefaglig rådgiver i DBU Jylland, Peter Davies, der selv var til stede under mødet.

- Det virker til, at netværket allerede har båret frugt, idet deltagerne i nærmeste fremtid ønsker at mødes for at se børnetræning for de yngste og diskutere andre relevante emner målrettet børneudviklingstrænere, siger Peter Davies.

Netværksaften Sunds2 Foto Peter Davies Mødet startede med praktiske øvelser ude på træningsbanen. Foto: Peter Davies

En af de deltagende var Mathias Raaholdt Christensen, som er børneudviklingstræner i Brande IF. Han var positiv stemt efter mødet.

- Jeg synes, at det var meget givende at få sat ansigter på de andre børneudviklingstrænere. Det var spændende at høre, hvilke tiltag de har taget i brug i deres klubber for at løfte børnefodbolden. Og så var det utroligt lærerigt at være på træningsbanen og få nogle konkrete øvelser, som vi hver især kunne tage med hjem i vores klubber. Alt i alt var det en rigtig god aften, hvor vi kunne sparre med hinanden på en uformel måde og drage nytte af hinandens erfaringer, fortæller Mathias Raaholdt Christensen.

- Jeg har allerede besluttet at tage turen til Aalborg næste gang, selvom det ligger et godt stykke væk og egentlig er tiltænkt børneudviklingstrænerne i Region 1. Jeg er sikker på, at der er mere inspiration at hente, siger Mathias Raaholdt Christensen, der hentyder til næste netværksmøde d. 7. juni i Aalborg.

Kommende netværksmøder

Kommende regionale netværksmøder for børneudviklingstrænere:

  • Region 1: Onsdag d. 7. juni (Aalborg Freja)
  • Region 3: Mandag d. 2. oktober (lokation ikke fastlagt)
  • Region 4: Onsdag d. 11. oktober (lokation ikke fastlagt)

Lørdag d. 26. august afholdes Store Børneudviklingstrænertræf for Jyllands børneudviklingstrænere fra nuværende og kommende DBU Børneklubber. Her vil invitationer snart blive sendt ud.

Overvejer I at blive en DBU Børneklub?
DBU Børneklub er for de klubber og klubledere, som ønsker at gøre noget særligt ud af børnefodbolden i klubben, og som derfor ønsker at samarbejde med DBU om at løfte børnemiljøet i deres klub.

For spørgsmål kontakt børnefaglig rådgiver i DBU Jylland, Peter Davies: peda@dbujylland.dk