Når DBU Jyllands børneaktiviteter for U12 og yngre starter efter ferien, bliver det med let-reviderede spilleregler. Der indføres nemlig en række nye regler, som er udformet i overensstemmelse med DBU’s børnesyn.

Det skal sikre en bedre kampoplevelse for alle børn, og det gælder alle kampe og stævner i børnefodbolden. Det vil sige 3 mod 3, 5 mod 5 og 8 mod 8 op til og med U12.

Ændringerne kommer ikke til at betyde, at børnene skal sætte sig ind i noget nyt og kompliceret. Tværtimod er reglerne lavet med udgangspunkt i, at det skal være så let for børnene at spille som muligt.

Formelt træder reglerne i kraft 1. juli, men i praksis sker udrulningen på den anden side af sommerferien, når børnefodbolden igen ruller.

Hvorfor nye børnespilleregler?

Ændringen i reglerne i børnefodbold udspringer af følgende: 

  1. For det første ønsker man i lokalunionerne helt lavpraktisk at ensarte spillereglerne på tværs af landet, så alle børn spiller efter de samme regler. 
  2. Den anden grund skal findes i DBU’s Børnesyn – her har der været en plan og et ønske om at revidere reglerne og kampmiljøet i overensstemmelse med DBU’s Børnesyn, som blev vedtaget sammen med DBU’s Børnestrategi. 


- Vores formål i DBU Børnefodbold med ændringerne har stået helt klart. Vi har med de nye spilleregler gjort vores bedste for at sikre trygge, gode og udviklende kampmiljøer til gavn for børnene, siger teamlederen for DBU Børnefodbold Jesper Jacobsen, og forsætter:

- Kampene er til for børnenes skyld. De voksne skal i fællesskab sikre, at alle børn har en god oplevelse. 


Se de nye spilleregler her: 


Følg med på dbujylland.dk og i Fodbold app'en for mere information efter sommerferien.