Den helt store JM-uge går efterhånden på hæld, og der er fundet jyske mestre i de fleste ungdomsrækker.

Det gode midsommervejr har gjort sit for at finalerne er blevet afholdt i fortrinlige rammer med højt humør og fantastisk stemning.

230622 U15piliga2a Randersq Nibeskalborg Jansand 009 Randers Q's U15 Piger Liga 3. Foto: Jan Sand

Randers Q tog guldet i U15 Piger Liga 3
Der var store smil over hele linjen hos U15 Piger Liga 2-spillerne fra Randers Q, som torsdag tørnede sammen med Nibe/Skalborg på et velbesøgte Aars Stadion. Kun ni minutter skulle der gå, inden Randersholdets Amalie Bach scorede til 1-0. Men pigerne fra Nibe/Skalborg holdt godt stand resten af halvlegen og bevarede denne stilling til pausen.

Med godt 20 minutter tilbage af kampen ændrede det sig. Randers’ Sofie Juhl Christiansen bragte sit hold foran med to efter 48 minutter, og samme Sofie gjorde det også til 3-0 på straffespark nogle få minutter senere.

Lærke Nygaard sikrede Randers en sejr på 4-0 med en scoring i 63. minut. Og dermed kan Randers Q kalde sig Jysk Mester 2023.

230621 U13piliga1 Viborgq Vivibruun 17 Viborg Q's U13 Piger Liga 1. Foto: Vivi Bruun

U13 Piger Liga 1 blev afgjort i tæt opgør
Mere tæt blev finalen i U13 Piger Liga 1 mellem IF Lyseng og Viborg Q, der blev afviklet i Sejs onsdag aften med et talstærkt antal tilskuere på sidelinjen.

Efter en nervøs start hos begge hold, fik de orangeblusede piger fra Lyseng mere greb om kampen. Det resulterede i en scoring i kampens 12. minut, hvor Kaya Hansen sendte en glimrende aflevering afsted i dybden til Silje Voetmann, der scorede i det lange hjørne uden chance for keeper Sara Nielsen.

Umiddelbart inden pausefløjtet kom Kaya Hansen atter i centrum, da hun scorede et flot mål, så pausestillingen blev 2-0 til Lyseng.

I pausen forsøgte trænerteamet fra Viborg Q at banke noget selvtillid ind i pigerne, da chancerne havde været der, uden det gav det ønskede resultat for holdet.

Efter mange gode chancer fra begge hold i anden halvleg, blev de sortblusede spillere fra Viborg Q beordret længere frem på banen. Og dét offensive træk bar frugt, da Sidsel Frandsen i en situation, hvor Lysengkeeperen var langt ude af sit mål, løftede bolden over hende, så den sejlede ind i det tomme mål.

Stillingen var nu 2-1 med godt 10 minutter tilbage af kampen. Viborg Q forsatte med at lægge et stort pres på Lyseng, og i anden halvlegs 23. minut satte lynhurtige Alberte Poulsen bolden i mål til 2-2, som blev resultatet efter den ordinære spilletid.

I straffesparkskonkurrencen scorede Viborg Q på fire af fem spark, mens Lyseng kun formåede, at få bolden over stregen på tre af sparkene. Dermed blev Viborg Q med den samlede sejr på 6-5 Jysk Mester 2023.

230620 U14piliga3 Vardeif Louisevistisen 04 Varde IF's U14 Piger Liga 3. Foto: Louise Vistisen

U14 Piger Liga 3 med livetransmission til Hongkong
Vejgaard B og Varde IF spillede også en tæt finale i pigernes U14 Liga 3, som fandt sted i Frederiks hos Alhedens IF.

Begge hold havde medbragt god opbakning, så der var liv på lægterne i gode rammer skabt af værtsklubben. Tilmed blev kampen livetransmitteret via et kamera på en flere meter høj teleskopstang, så faren til en af vardespillerne kunne følge med helt fra Hongkong.

Tilskuerne fra nær og fjern fik spænding hele vejen. Wilma Spangsberg Uhre bragte Varde foran efter 22 minutters spil, og der skulle gå hele 50 minutter inden Vejgaards Emilie Neckelmann bragte balance i regnskabet. Den tætte kamp fik en for Vejgaard uheldig og ærgerlig udgang med bolden i eget net og resultatet 1-2. Dermed kunne Varde IF løfte JM-trofæet.

Tak til DBU Jylland-ambassadører Preben Krøldrup og
Erik Laursen for kampreferater samt klubberne for fotos.

En enkelt pigekamp mangler af blive afgjort
I pigerækkerne resterer nu blot en enkelt kamp om det jyske mesterskab. Fredag aften afgøres U13 Piger Liga 2, når Nørresundby FB møder Skibet IF på neutral grund i Galten.