I den forgangne weekend blev de sidste finaler om det Jyske Mesterskab 2023 spillet, og her var der flere spændende finaler iblandt.

Vi giver dig her et udpluk af nogle af finalekampene set med en neutral DBU Jylland-ambassadørs øjne.

Målfest på Højslev Stadion

U14 Drenge Liga 4: Jetsmark IF - Ry Fodbold (3-6)

Hvis man var kommet for at se mål, var Højslev Stadion et godt sted at befinde sig denne lørdag, for her udmøntede U14 Drenge Liga 4-finalen mellem Jetsmark IF og Ry Fodbold sig til en sand målfest.

Af DBU Jylland-ambassadør Per Andersen:

Finalen blev spillet på en meget flot bane og i flotte omgivelser. Flaget var hejst og banen var grøn og lækker, hvilket de to hold kvitterede med en meget flot kamp. Finalen stod mellem mellem Jetsmark IF og Ry Fodbold.

Jetsmark startede kampen godt, men det var Ry, som kom foran på en hurtig omstilling, hvor Carl Weigelt Larsen scorede sikkert efter oplæg af Sander Sponholtz.

Herefter overtog Jetsmark spillet og havde flere gode muligheder for at udligne, men det blev 0-2 ved Carl Weigelt Larsen på et flot indlæg fra Pelle Overgaard Hindby.

Jetsmark svarede dog hurtigt igen og reducerede til 1-2 ved Oskar Holmbech.

Bolden var knap nok sat i spil, før Pelle Overgaard Hindby gjorde til 1-3 og det blev også 1-4 -igen ved Carl Weigelt Larsen minuttet efter seneste scoring.
Carl Weigelt Larsen og Bertram Gjøde Møller øgede forspringet til både 1-5 og 1-6 inden pausen.

Stillingen var lidt misvisende, da Jetsmark var meget mere med i spillet end resultatet viste. Ry var bare effektive på de muligheder, de fik – hvorimod Jetsmark glemte at udnytte deres chancer i deres gode perioder.

Anden halvleg startede godt for Jetsmark. Oskar Holmbech scorede efter blot tre minutter til 2-6. Det var Jetsmark, som havde spillet i anden halvleg, men Ry havde kontrol over det meste af halvlegen. Jetsmark kom dog til chancer ved både Oskar Holmbech og Samuel Savior .

Til slut i kampen var der chancer i begge ender, men holdene var lidt trætte og var ikke helt skarpe på afslutningerne. Oskar Holmbech formåede dog at score til kampens resultat 3-6 efter en flot solotur.

Begge hold havde stor ære af kampen.

230624 U14drliga4 Jetsmarkif Ryfodbold Perandersen 03 Flaget var hejst på Højslev Stadion til finalen. Foto: Per Andersen
230624 U14drliga4 Jetsmarkif Ryfodbold Perandersen 02 Pokalen som begge hold kæmpede om. Foto: Per Andersen

Et comeback lurede

U14 Drenge Liga 5: Gødvad GIF - Snejbjerg SG&I (2-3)

I U14 Drenge Liga 5-finalen mellem Gødvad GIF og Snejbjerg SG&I lurede førstnævnte på et comeback efter at have været nede med tre mål til pausen.

Af DBU Jylland-ambassadør Bo Mortensen:

Kampen var velspillet og blev også spændende mod slutningen. Snejbjerg vandt 3-2 efter en pauseføring på 3-0 til trods for, at Gødvad faktisk havde de fleste målchancer i starten af kampen.

Der var mange medlevende tilskuere og fine rammer i Bording, som var med til at gøre det til en mindeværdig oplevelse for spillerne.

230624 U14drliga5 Gødvadgif Snejbjergsgi Bomortensen 01 En flok glade Snejbjerg-drenge efter finalesejren på 3-2 over Gødvad. Foto: Bo Mortensen

Flot hovedstødsmål rakte til guldmedaljer

U15 Drenge Liga 5: Randers Freja - VSK Aarhus (1-0)

U15 Drenge Liga 5-finalen mellem Randers Freja og VSK Aarhus blev en tæt affære, hvor et flot hovedstødsmål var med til at sikre en snæver 1-0-sejr til Randers Freja.

Af DBU Jylland-ambassadør Thomas Jensen:

Det var en flot finale, som var fair spillet fra begge holds sider idet kampen nærmest ikke bød på frispark.

Randers Freja trak dog det længste strå, da Erijon Shaqiri scorede et flot hovedstødsmål ét minut før tid. Det blev kampens eneste mål, og derfor kunne Randers Freja lade sig hylde som Jyske Mestre 2023.

Efter kampen blev der overrakt håndklæder, medaljer, t-shirts og pokal til spillere og dommere, som var linet op ved midterlinjen.