Selvom sommerferien er i fuld gang, og fodbolden for de flestes vedkommende ligger stille, er der god grund til at glæde sig blandt de jyske klubber. 

3150. Så mange hold har nemlig tilmeldt sig til DBU Jyllands efterårsturnering i 11 mod 11.

Det er samlet set en fremgang på 150 hold sammenlignet med efteråret 2022, og det øgede antal hold glæder turneringschef i DBU Jylland, Ole Frandsen:

- Det er positivt at se, at der er flere hold, som er tilmeldt til efterårets turnering. Det øgede antal hold kommer både turneringen og dermed også klubberne til gode, siger Ole Frandsen og tilføjer:

- Jo flere hold, desto flere niveauer kan vi inddele i, og det er med til at give nogle mere jævnbyrdige puljer, hvor holdene er bedre matchet med hinanden. Det giver samtidig også mulighed for, at vi kan sammensætte puljerne, så kørselsafstandene mellem holdene så vidt muligt bliver kortere, siger Ole Frandsen.

Det er med til at give nogle mere jævnbyrdige puljer, hvor holdene er bedre matchet med hinanden. Ole Frandsen, turneringschef i DBU Jylland

Klubbernes fortjeneste
Det øgede antal hold skal også ses som et resultat af det arbejde, der bliver gjort i de jyske klubber, hvor flere, især unge, vælger at snøre fodboldstøvlerne.

- Det er jo et spejlbillede af al den aktivitet og de gode initiativer, som klubberne gør for at kunne stille hold og rekruttere og fastholde spillere. Det er især blandt ungdomsholdene, at vi kan se en stor fremgang i forhold til sidste år. Vi oplever, at man blandt ungdomshold i endnu højere grad efterspørger bedre matchning og samtidig er villig til at køre efter det, siger Ole Frandsen.

Sådan bliver puljerne lavet
Hvordan bliver de nye puljer egentligt til? Hvordan sikrer man, den rette balance imellem kørselsafstande og matchning – og er det overhovedet muligt at strikke en turnering sammen, som alle er glade for ude i klubberne?

Det er nogle af de spørgsmål, som DBU Jyllands turneringschef, Ole Frandsen, besvarer i denne omgang af Klubhuset, som du kan lytte til nedenfor:

<div id="buzzsprout-player-13137641"></div><script src="https://www.buzzsprout.com/627106/13137641-sadan-bliver-puljerne-lavet-i-dbu-jyllands-turneringer.js?container_id=buzzsprout-player-13137641&player=small" type="text/javascript" charset="utf-8"></script>