De fleste fodboldledere i Nordjylland kender Jens Jørgen Møller Nielsen fra Hjørring IF. Og det er med god grund. Han har nemlig i over 40 år været en synlig, passioneret og hjælpsom fodboldfrivillig, hvis egenskaber strækker sig langt ud over klubbens grænser.

For sit kæmpe arbejde er Jens Jørgen Møller Nielsen nu blevet hædret med DBU Jyllands Rejselegat 2023. Prisen har han modtaget foran cirka 230 klubledere på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning Kongrescenter 7. januar.

En pris, han modtog med en vis nordjysk coolness til klapsalver fra salen.

Et omvandrende fodboldleksikon
Jens Jørgen Møller Nielsen startede som kampfordeler i Hjørring IF i 1985. Den kasket passede ham meget godt, og den har han båret lige siden med en enorm passion. Derudover har han i mange år været træner for forskellige ungdoms- og seniorhold i klubben, mens han af flere omgange også har taget et sæde i bestyrelseslokalet.

- Han har utrætteligt hjulpet klubben primært som kampfordeler siden 1985. Han er altid parat til at give et godt råd til nye frivillige, lyder det fra fodboldformand Bo Jeppesen i klubbens indstilling.

Han er dog ikke blot til rådighed for hjerteklubben. Hvis øvrige klubber har udfordringer med at gennemskue regler eller bestemte turneringsbestemmelser, så står Jens Jørgen Møller Nielsen altid klar til at hjælpe.

Prismodtageren bliver betegnet som et omvandrende leksikon, der har ualmindeligt godt styr på diverse regler og lovtekster, og han ”kender DBU ud og ind”. Folk, der kender Jens Jørgen Møller Nielsen, kender ham som meget tydelig, passioneret og intelligent.

Betydning på alle niveauer
Fodbolden har været og er fortsat Jens Jørgen Møller Nielsens faste makker gennem livet. Se bare i boksen her ved siden af, hvor mange poster han har bestridt.

Den umættelige fodboldelsker har haft en enorm betydning for dansk fodbold helt lokalt, regionalt og nationalt.

- Han er guld værd for en klub som Hjørring IF. Han betyder utrolig meget for klubben og for mig personligt, siger fodboldformanden Bo Jeppesen blandt andet i nedenstående video.

Med i prisen følger en udlandstur for to til en af herrelandsholdets kampe.

Herfra skal lyde et stort tillykke med prisen.

Jens Jørgen Møller Nielsen

Det er næsten en umulig opgave at opremse Jens Jørgen Møller Nielsens mange roller i fodboldudvalg/grupper, så her følger et udsnit af rollerne, som han har/har haft i både klubregi, men også i diverse DBU/DBU Jylland-udvalg.

- Ungdomstræner i Aalborg B52 (1972-1975)
- Kampfordeler i Hjørring IF (siden 1985)
- Træner for diverse ungdomshold og seniorhold i Hjørring IF
- I flere omgange medlem af bestyrelsen i Hjørring IF
- Medlem af DBU Jylland Region 1’s bestyrelse (2005-2008)
- Medlem af DBU Jylland Region 1’s disciplinærudvalg (siden 2006)
- Medlem af DBU Jyllands Ungdomsudvalg (siden 2011)
- Medlem af DBU’s Repræsentantskab (siden 2000)
- Medlem af DBU’s bestyrelse (2012-2019)
- Medlem af DBU’s kvindeeliteudvalg (siden 2019)

Og så har vi ikke engang nævnt, at han også er aktiv som holdleder for sit barnebarns hold i LKB Gistrup.

Se Jens Jørgen Møller Nielsen blive overrasket med prisen