Rasmus Scholdan Kristiansen har netop modtaget DBU Jyllands Ungdomslederlegat 2023 i Herning Kongrescenter til fodboldorganisationens årlige delegeretmøde.

Den ihærdige ildsjæl har i en årrække været en tydelig frivillig omkring børne- og ungdomsfodbolden i Brønderslev IF.

Rasmus Scholdan Kristiansen er træner for klubbens drenge i U15 og U16, han er koordinator for drengene i både børne- og ungdomsafdelingen, og så er tovholder og initiativtager til konceptet Den 3. Træning. Rasmus bruger ifølge klubbens indstilling ”ufatteligt meget tid på Brønderslev IF”.

Den 3. Træning
Konceptet med Den 3. Træning startede oppe i hovedet på den initiativrige klubmand og er siden blevet et succesfuldt tiltag for først og fremmest Brønderslev IF’s fodbolddrenge og -piger, men også for øvrige klubbers fodboldgale spillere.

- Fodbold skal være for alle. Der er masser af muligheder for de bedste. Men det betyder ikke, at det kun er de bedste, der har lyst til at spille mere fodbold, lyder det i nedenstående video fra legatmodtageren.

Det er egentlig ganske ligetil; det er et ekstra træningstilbud på fredage, for alle dem som har lyst, både drenge og piger. Der er ikke krav om niveau, men derimod om den rette indstilling. Man skal have lyst og kunne høre efter.

Konceptet har været en stor succes med flere end 100 spillere på visse træningsdage.

Traditioner med det utraditionelle
Prismodtageren har også tradition for at gøre tingene lidt anderledes for de hold, han er træner for. Fx har han arrangeret flere træningslejre med overnatning, og drengene bliver kastet ud i alternative idrætter som fodtennis, bordtennis, fodboldgolf, beachhåndbold og karatetræning.

Derudover er Rasmus Scholdan Kristiansen altid klar på at teste alternative tiltag med de hold, han har med at gøre.

- Rasmus er altid positiv og har mange gode idéer, som han fortsat gerne vil udføre i Brønderslev IF, lyder det slutteligt i indstillingen til prisen.

Med i prisen følger et diplom, samt en spændende rejse med en ægtefælle/samlever til en af landsholdenes udekampe.

Herfra skal lyde et stort tillykke.