Er du kvinde, og kunne du tænke dig at udvikle dig og tjene gode lommepenge på at lede fodboldkampe?

Så er det nu, du skal spidse ører. Midt i marts får du nemlig en unik mulighed for at uddanne dig på et særligt dommergrundkursus, hvor alle deltagere er kvinder.

Det er et særligt tiltag fra DBU Jylland, som kan skabe bedre sparring, fastholdelse og sammenhold blandt (nye) kvindelige dommere.

Så, hvis du er kvinde og synes, at det lyder som noget for dig, så kan du melde dig til her.

To teoridage og tre uddannelseskampe

Det særlige dommergrundkursus foregår lørdag den 18. og søndag den 19. marts i Tilst ved Aarhus, mens der er online eksamen den følgende mandag.

Når du har gennemført kurset, har du et godt fundament til at lede fodboldkampe.

Det betyder dog ikke, at du står alene, når du skal ud at dømme dine første kampe. Det gælder nemlig, at dine første tre kampe er særlige uddannelseskampe. Her får du en dygtig dommervejleder med på sidelinjen, som er klar til at hjælpe dig på rette vej. På den måde har du én at spare med før, under og efter dine første kampe.

Frida Mia Klarlund Nielsen(Fodboldbilleder.Dk)

Tag en holdkammerat under armen

Pladserne på det særlige dommergrundkursus for kvinder bliver afsat efter først-til-mølle-konceptet.

Så skyld dig at melde dig til, og tag eventuelt en af dine holdkammerater under armen, så I er to, som bliver uddannet fodbolddommer sammen.

Det koster 500 kr. at deltage på dommergrundkursus, og med i prisen, er en fløjte, et dommersæt bestående af strømper, t-shirt samt shorts.

Fakta: Kvinder som fodbolddommere

DBU Jyllands statistikker afslører, at de er meget få jyske kvinder, og kvinder på landsplan, som dømmer fodbold. Bare mellem 25 og 35 kvinder vurderes at være aktive fodbolddommere i Jylland. Og det er en skam ifølge kønsforsker Christian Groes, som er lektor ved Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab ved Roskilde Universitet.

- Der kan være fordele ved at være kvinde og fodbolddommer. Jeg tror helt klart, at mange mandlige fodboldspillere vil vise mere respekt overfor en kvindelig fodbolddommer end over for en mandlig. Der vil være mindre offensiv tone overfor den kvindelige dommer, er jeg ret sikker på, sagde Christian Groes i DBU Jyllands podcast ”Klubhuset”, da han blev interviewet sammen med de to kvindelige dommere, Fie Bruun og Anna Kjær Schmidt i foråret 2021.

- Generelt ser man, at når kvinder er i en ledende rolle, så vil de ofte være bedre til at samle end til at sprede, end man ser hos mænd. Og det kan jo lægge en dæmper på nogle af de negative sider ved fodbold som sport. Derfor er der flere fordele ved at kvinder bliver fodbolddommere og tager de her kvindelige kvalitet med ind i hvervet, ligesom det bliver tydeligt for enhver, at kvinder kan have lige så meget karisma, autoritet og afmålthed som de mandlige dommere, lød det videre fra Christian Groes i podcasten, hvor Fie Bruun også afslørende, hvorfor hun kom i gang i dommertøjet.

- Jeg blev fodbolddommer fordi, jeg spillede fodbold sammen med en som blev det. Hun snakkede så godt om det, at jeg blev interesseret. Og da jeg manglede et studiejob og hørte, hvad hun faktisk fik for at dømme fodbold, så tænkte jeg, at det var en god måde at kombinere min store interesse med også at være studerende, fortalte Fie Bruun.