AGF er nyeste skud på stammen blandt licensklubberne i Jylland, der har indgået en aftale med DBU Jylland om at løfte børnefodbolden i deres respektive samarbejdsklubber. Med DBU's børnesyn som omdrejningspunkt har AGF og DBU Jylland indgået en samarbejdsaftale for de samarbejdsklubber, der er medlem af AGF Klubsamarbejdet.

- Med denne aftale har vi nu sikret, at vi i samarbejde med DBU Jylland kan videreudvikle vores allerede eksisterende tiltag på børnefodbolden i vores samarbejdsklubber, siger René Frost, der er chef for AGF Klubsamarbejdet.

Et samarbejde til gavn for børnene
Fundamentet for samarbejdet er DBU's Børnestrategi, hvor en lang række initiativer og indsatser skal løfte dansk børnefodbold, der omfatter årgangene U5-U12. Det betyder blandt andet, at AGF og DBU Jylland skal sikre rammerne for:

  • En kvalitativ udvikling i klubberne både organisatorisk og sportsligt
  • Lade børn være børn og give dem gode rammer for at udvikle sig (i det gode børnemiljø)
  • At kvalitet understøtter målet om flere medlemmer
  • Fodbold for alle - hele året

- Baggrunden for at indgå samarbejdsaftalen bygger på vedtagelsen af DBU's nye børnestrategi i januar 2021, som lægger op til at samarbejde omkring udviklingen af børnefodbolden i Danmark. Børnefodbolden er hverken elite eller bredde - men børnefodbold. Med denne samarbejdsaftale vil vi således bruge de to organisationers faglige og personlige kompetencer på området og dermed skabe synergi – alt sammen for at understøtte de 55 medlemmer af AGF Klubsamarbejdet, fortæller Ove Lyhne, direktør for DBU Jylland.

I AGF er man enig i den betragtning. René Frost, chef for AGF Klubsamarbejdet, ser ligeledes samarbejdet som en god mulighed for udvikle miljøet omkring børnefodbolden i samarbejdsklubberne:

- Der er tale om en win-win-situation, hvor vi på den ene side sikrer, at alle børn er i centrum og samtidig gives der mulighed for at de spillere, der vil lidt mere end andre også tilgodeses. Sidst men ikke mindst er det helt afgørende, at vi understøtter alle vores samarbejdsklubber i bestræbelserne på, at børnene oplever at de udvikles, har det sjovt og har et fællesskab - de tre nøgleområder, som har børnenes højeste prioritering ved at gå til fodbold.

Skal sigte mod at blive DBU Børneklub
For at skabe de bedst mulige rammer og fodboldoplevelser for børnene, er DBU Børneklub et tilbud til klubberne om at målrette indsatsen omkring børnefodbold. Derfor mener direktør i DBU Jylland, Ove Lyhne, at klubberne i AGF Klubsamarbejdet netop bør overveje dette:

- Det er naturligvis en forudsætning, at den enkelte samarbejdsklub ønsker og VIL prioritere børnefodbolden i deres egen klub ved at blive DBU Børneklub. Det tror vi på, at rigtig mange klubber gerne vil. Herefter vil AGF og DBU Jylland understøtte klubberne i udviklingen, og til det brug har vi bl.a. udarbejdet en børneklubvejledning, som motivationsfaktor til denne udvikling. Et andet væsentligt omdrejningspunkt for udviklingen i de enkelte klubber er ansættelse (ulønnet/lønnet) af en børneudviklingstræner, som får til opgave at sikre udviklingen i børnefodbolden i klubben i et tæt samarbejde med AGF og DBU Jylland. Her vil vi sammen med den enkelte samarbejdsklub – uanset om det er en stor eller lille klub, bidrage til at finde den mest optimale løsning.

Overvejer I at blive en DBU Børneklub?
DBU Børneklub er for de klubber og klubledere, som ønsker at gøre noget særligt ud af børnefodbolden i klubben, og som derfor ønsker at samarbejde med DBU om at løfte børnemiljøet i deres klub.

Oversigt over AGF's samarbejdsklubber 
Aabyhøj IF AGF 1880 Aarhus Fremad
AC Norddjurs ACFC AIA/Tranbjerg
ASA Fodbold Baunehøj FC BMI
Brabrand IF Ebeltoft IF Herskind Boldklub
FC Skanderborg Fredericia KF (kun piger) Galten FS
Grundfør UI Gylling Boldklub Hammel GF
Harlev IK Hasle B HEI
HOG, Hinnerup Houlbjerg/Laurbjerg IF Hou & Omegn IF
Hundslund IF Hørning IF IF Lyseng
IF Midtdjurs IF Mols IVF, Aarhus
KHIF Kolind/Perstrup IF Korsholm IF
Lystrup IF Ry Fodbold (kun piger) Sabro IF
Skødstrup SF Solbjerg IF ST 70 Trige
Stavtrup IF Stilling IF Stjær B
Søften GF Thorsø-Tungelund IF TMG
Todbjerg Mejlby IF TRIF tst Tilst
Viby IF Virring Fodbold Virup IF
VRI VSK Østdjurs 91