Med Pigeraketten er alt forberedt og klar, så vi ikke som klub selv skal opfinde den dybe tallerken Carsten Hille Rasmussen, bestyrelsesmedlem og pigeafdelingskoordinator i Esbjerg IF 92

For knap to år siden begyndte Esbjerg IF 92 for alvor at bygge deres pigeafdeling op. Dengang var der 0 pigespillere i klubben. Nu, to år senere, runder de snart medlem nummer 100. Et af de rekrutteringsværktøjer, som klubben har gjort brug af, er Pigeraketten, som klubben har afviklet både i 2022 og 2023.

”Sidste år startede vi vores pigeafdeling op med Pigeraketten som første tiltag, og det har hjulpet os i høj grad. Pigeraketten gør, at vi kan sætte fokus på, at piger skal spille fodbold, og vi får et rigtig godt koncept, som bare holder vand, når vi afvikler. For alt er forberedt og klar, så vi ikke som klub selv skal opfinde den dybe tallerken,” siger Carsten Hille Rasmussen, bestyrelsesmedlem og pigeafdelingskoordinator i Esbjerg IF 92.

Til klubbens første Pigeraketten-afvikling i 2022 delte klubbens frivillige flyers rundt på tre skoler i lokalområdet, hvilket gjorde at 40 piger deltog i Pigeraketten-afviklingen. Sidste år var det tal øget til i alt 54 deltagende piger, hvoraf 21 ikke spillede fodbold i forvejen.

”Man sidder jo altid og er lidt nervøs, for når der ikke er tilmelding på, så ved man jo ikke, om man kommer til at stå med 10 eller 80 piger. Da vi afviklede i år, så sad vi og rystede lidt 10 minutter i start, hvor der var tre piger – men så sagde det bare bang, og så væltede det ind med piger,” siger Carsten Hille Rasmussen.

Tilmeldingen er åben

Tilmeldingen til at afvikle Pigeraketten i 2024 er nu åben.

Pigeraketten flyver igen i 2024 afsted både i foråret og i efteråret. Det er muligt at søge om datoer fra 12. april - 30. juni og igen fra 1. august - 8. september.

Ansøgningsfristen for at komme med i den første turplan er den 7. januar 2024. Ansøgninger, der sendes efter den første frist, risikerer at blive afslået grundet stor efterspørgsel. Vi anbefaler derfor klubber med at være hurtige og ansøge inden for fristen, hvis man ønsker at få besøg af Pigeraketten i det kommende år.

Fra deltagere til medlemmer

Af de 21 piger, der deltog i klubbens afvikling, som ikke spillede fodbold i forvejen, kom 12 piger efterfølgende til træning i klubben. At få omdannet deltagere til klubmedlemmer er nemlig essensen af Pigeraketten – der både skal skabe en god dag for pigerne og hjælpe klubberne med rekruttering.

”De piger, der dukker op til Pigeraketten op giver vi besked om, hvornår vi træner næste gang og dem der ikke dukker op de næste gange til træning, der skriver vi en SMS til forældrene om, hvornår vi træner,” siger Carsten Hille Rasmussen.

Esbjerg IF 92 sørger også for, at pigeafdelingens trænere, også deltager som hjælpere i afviklingen af Pigeraketten. På den måde får pigerne nogle genkendelige ansigter, når de kommer til træning i klubben efterfølgende.

Og selvom klubben, med hjælp fra Pigeraketten, er gået fra 0 til 100 på ganske kort tid, så skal klubben også afvikle Pigeraketten i 2024.

”Vi bliver ved med at afvikle Pigeraketten, fordi det er så god en oplevelse for de piger, der er med. Selvom der var 10 grader varmt og pivende storm, da vi afviklede her i september, så hyggede pigerne sig helt vildt alligevel. Så måtte vi jo så være klar med varm te i stedet for kolde drikke. Men det er dét, jeg synes er så godt – og det er også nemt som klub, når konceptet bare kører og man kan stole på, at alt fungerer,” siger Carsten Hille Rasmussen.

Værd at vide om Pigeraketten

Pigeraketten er DBU’s populære fodboldaktivitet for alle 5-9-årige piger. Ombord på Pigeraketten får de deltagende piger mulighed for at flyve ud i et unikt rumunivers, hvor de skal besøge planeter med forskellige fodboldaktiviteter. Hele vejen gennem Pigerakettens afvikling er leg og bevægelse i højsædet – men flere af øvelserne kan overføres til klubbens daglige træning.

Pigeraketten er således et godt aktivitetstiltag for klubber, der vil have flere 5-9-årige piger ind i klubben. Samtidig er det en oplagt mulighed for at sætte et ekstra fokus på pigefodbolden i lokalområdet og det gode arbejde, som I måske allerede gør for pigefodbold i klubben.

Som klub får I hjælp til afviklingen, da DBU stiller med en instruktør, der sammen med klubbens frivillige hjælpere sikrer, at I og pigerne får en fantastisk og inspirerende dag med Pigeraketten.

2023 var et rekordår

Pigeraketten er i mere end 25 år både lettet og landet over hele fodbolddanmark, men i 2023 var Pigeraketten på besøg hos rekordmange klubber og med rekordmange deltagere ombord.

I alt var der 163 afviklinger af Pigeraketten på tværs af Danmark, hvor 7.286 piger deltog, hvilket er en markant stigning i forhold til de foregående år.

I DBU Jyllands klubber var der i alt 97 afviklinger med deltagelse af i alt 4.230 glade piger.

2SC 3035
8009948