En julehilsen fra DBU Jyllands formand:

Kære alle frivillige i de jyske fodboldklubber

Et spændende og begivenhedsrigt fodboldår er ved at rinde ud, og det er mig en stor ære og glæde at kunne sige tak til alle de fantastiske mennesker, der holder gang i de jyske klubber.

Tak fordi I gør en indsats for fodbolden og fællesskabet. Og tak fordi I springer til, selvom I sikkert har travlt og mange andre gøremål.

Uden jer kunne det hele slet ikke lade sig gøre.

Engagement og imødekommenhed

Som formand for DBU Jylland har jeg i løbet af året haft fornøjelsen af at besøge fodboldklubber, fodboldskoler, indvielser af kunstgræsbaner, jubilæer, underskrivelser af velfærdsalliancer og meget andet.

Og hver gang bliver jeg imponeret af det engagement og den imødekommenhed, som findes rundt omkring i det jyske fodboldlandskab. Både i klubhuset, i mødelokalerne og på fodboldbanen.

Klublivet og fodboldglæden sprudler, og det er ikke mindst takket være jer.

Jeg ved naturligvis godt, at det ikke altid er en dans på roser at være frivillig, og der kan i sandhed være mange forskellige udfordringer ved at være leder, dommer eller træner. Men hvis regnestykket skal gøres op, er jeg ret sikker på, at alle de sjove oplevelser vinder: glæden, fællesskabet, det sociale samvær, grinene, sammenholdet, taknemmeligheden og alt det andet.

Vi ved også godt, at rammerne omkring frivilligheden forandrer sig. Og at der sker en udvikling i frivillighedsbegrebet. Mange vil måske gerne give en hånd med til et enkeltstående arrangement, f.eks. et stævne, mens det måske til gengæld er blevet sværere at rekruttere frivillige, der uge efter uge skal stå for faste opgaver, f.eks. træning og kamp.

Fokus på frivillighed

Jeg mener dog fortsat, at vi i fodbolden har så meget at byde på, at vi også i fremtiden kan tiltrække tilstrækkeligt med frivillige, også til opgaverne tirsdag og torsdag. Men vi skal være dygtige til at skabe de rammer, som sikrer, at det fortsat er attraktivt at være med.

Derfor er frivilligheden også noget af det, som vi har allerstørst fokus på i DBU Jylland. Alene af den simple grund, at netop rekruttering og fastholdelse af frivillige er en af de allerstørste opgaver i rigtig mange af vores medlemsklubber.

Som organisation vil vi fortsat kæmpe hårdt for, at der tages hånd om de frivillige. For frivilligheden er så utrolig betydningsfuld, og der er mere end nogensinde behov for stærke, meningsfulde og attraktive fællesskaber.

Med disse ord vil jeg ønske alle jyske fodboldfrivillige en glædelig jul og et godt fodboldår 2024.

Bent Clausen
December 2023
Formand for DBU Jylland