Bolden ruller så småt igen på både fynsk og jysk grund – og det er fra denne efterårsturnering med en ny regel i herresenior.

Nemlig at det nu for kvinder er tilladt at optræde på herrernes hold i DBU Fyns og DBU Jyllands turneringer. Det gælder for senior og i ældre-rækker.

Reglen blev enstemmigt vedtaget på DBU Jyllands delegeretmøde i januar og er klar til at blive taget i brug nu fra denne efterårssæson.

En hjælpende hånd
Forslaget blev fremsat fra egne rækker af DBU Jyllands Seniorudvalg. Lene Bengtsson er formand for udvalget, og hun ser det som en ganske naturlig udvikling.

- Vi får indimellem henvendelser fra kvindelige spillere, som ønsker at være med på herreholdene. Så vi betragter det som en hjælpende hånd til dem. De kommer måske fra en mindre klub, hvor der ikke er et kvindehold, lyder det fra hende. Hun tilføjer, at hun ikke forventer et voldsomt indryk af kvinderne på herreholdene.

Tidligere var det ikke tilladt for kvinderne at spille med på herreholdene. Den primære årsag har været at beskytte kvinderne fra det fysisk hårdere spil, men med den nye regelændring er det nu op til kvinderne og holdlederne selv at vurdere dette.

Fakta: Fodboldlovens §7.1

Herre Senior er for herrer og kvinder, og spillere skal være fyldt 16 år på spilledagen. Rækker betegnes alene ”Herre”.

Muligheden for at anvende kvinder på herrehold er et pilotprojekt i DBU Jylland (og i DBU Fyn). Projektet løber fra 1.7.2023 til 30.06.2025.
(Bemærk at den mulighed kun gælder i DBU Jyllands/regionernes rækker, og altså ikke i kampe om evt. DM for Ældre eller DBU’s Pokalturnering for Ældre.)

- Faktisk er der måske nogle kvinder, som netop ønsker at spille med herrerne på grund af, at det er et mere fysisk spil. Det har de nu lov til, siger Lene Bengtsson, som altså er formand for DBU Jyllands Seniorudvalg.

Reglen er trådt i kraft og gælder fra denne efterårssæson. I første omgang er den indført som en toårig pilotperiode og gælder frem til 30. juni 2025.