De frivillige er fodboldens fundament og nøglen til et stærkt foreningsliv.

Der bliver lagt et hav af timer i de jyske klubber af frivillige kræfter, der er med til at løse store og små opgaver, som får klubberne til at køre rundt. Og det skal vi huske at påskønne.

Antallet af indstillinger og ansøgere til DBU Jyllands priser, hædersbeviser og legater til frivillige er desværre faldende. Og det er en skam.

Læs mere om DBU Jyllands hædersbeviser og legater til frivillige

Et nyt korps skal hjælpe klubberne
Derfor har DBU Jyllands Region 3 som et pilotprojekt oprettet et såkaldt "Skulderklapskorps". Formålet med korpset er, at få flere ildsjæle anerkendt for deres frivillige arbejde i klubberne. Korpset skal hjælpe klubberne med at minde dem om de forskellige priser samt selve processen med at indstille og ansøge, så de frivillige får et fortjent skulderklap.

- De frivillige spiller en helt central rolle i foreningslivet, og derfor er det vigtigt, at vi husker at anerkende dem for det fantastiske stykke arbejde, de leverer. Vi er dog også klar over, at det kan være en overset opgave, eller at man ganske enkelt ikke har ressourcer eller overskud til at indstille de frivillige i klubberne. Det er jo blot endnu en opgave i en travl hverdag i fodboldklubben, men vi er overbeviste om, at det er i alle klubbers interesse at hædre deres frivillige. Derfor har vi sammensat dette korps, der kan bistå denne opgave og være med til at sikre, at de mange ildsjæle får den anerkendelse, som de fortjener”, siger områdechef for Region 3, Steffen Lynge Pedersen.

Værdifuld viden og erfaring
Medlemmerne af korpset består af frivillige, der selv har rod i foreningslivet. Og netop deres store erfaring og netværk i de østjyske kommuner er guld værd, fortæller Steffen Lynge Pedersen:

- Vi kunne ikke stable sådan en korps på benene uden de frivillige, der har takket ja til at bidrage med deres store viden og erfaring efter mange år i fodbolden i de østjyske klubber. Det er en gave for os, at de vil være med til at løfte denne vigtige opgave, og det værdsætter vi rigtig meget, siger Steffen Lynge Pedersen.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte områdechef i Region 3, Steffen Lynge Pedersen.

Der mangler desuden medlemmer til korpset i enkelte kommuner i Region 3, som ikke fremgår af listen nedenfor, så hvis man ønsker at blive en del af Skulderklapskorpset i Region 3, er man også meget velkommen til at tage kontakt:

Steffen Pedersen Til Web
Områdechef i Region 3 Steffen Lynge Pedersen

Oversigt over Skulderklapskorpset

Find en kontaktperson fra Skulderklapskorpset i din kommune: